E Dejane, svaka cast

Oooodlican clanak
A kad mi nasi (koji nikad nisu mrdnuli dalje od Schaumburg-a) kazu kako je Chgo najbolji grad na svetu i krenu da mi u prilog tome navode xyz razloga dodje mi da popenim.
Chgo zaista jeste od onih gradova u kojima je start najlaksi ali ruku na srce, (bar po mom misljenju) daleko zaostaje od NYC ili tople Kalifornije...
Klima je GROZNA. Kisa lije vec danima, i iako je kraj aprila, ja jos nosim dugacke gace kad krenem napolje. Malo malo, pa od magle ne vidim sta se dogadja dole na zemlji. Zimus je sneg bio jeziv. Prosle godine sam 15.05. isao da kupim jos jedno cebe jer je toliko duvalo i bilo hladno da je to bilo za nepodneti.
Ljudi su, generalno, neljubazni i nadrndani konstantno. To cak i sami amerikanci priznaju. Ali cim malo zadjes van grada vec se oseti ljubazniji pristup (zato volim da odem do Michigan City cim mi se isprazne baterije). Mozda je to zato sto je previse imigranata pa se svi po inerciji laktaju da bi uspeli ili je nesto drugo u pitanju - ne znam, ali cinjenicno stanje je takvo...
Ako izuzmemo predgradja, segregacija je preostra i jako je malo cetvrti koje su lepe i sredjene (po default-u najskuplje), a mnogo vise onih koje su unistene. Ne znam da li je takav trend i po ostalim velikim gradovima, ali ovde od 77 cetvrti - neighborhoods, vredne pomena su samo ovih 10:
- North Loop - Near North Side (Streeterville, Gold Coast, River North)
- Lincoln Park (najlepsi) - North Side
- Lakeview - North Side - ("Beogradjanka" & Sv Sava)
- West Town (Bucktown, Wicker Park & Ukrainian Village) - West Side - dejancic

- Hyde Park (South Side) - Barack Obama i ja

- Beverly Hills (South Side)
- Bridgeport (South Side) - Major Daley
- West Loop - Near West Side (Oprah Studio)
- Forest Glen (Edgebrook & Sauganash) - far North Side
- South Loop - Near South Side
Ostali delovi lice bukvalno na selo (sad da li je sredjenije ili ne zavisi samo od toga da li su tu poljaci ili meksosi) i nemas utisak da si u desetomilionskom gradu... A o (ne)bezbednosti po getoima (sto crnackim, sto meksickim) da i ne govorimo...