[QUOTE=kimaa;22347]Pozdrav svima,
od prosle godine pratim ovaj forum, tj od kad je stigla prva koverta, ali je pre par dana stigla druga koverta pre par dana, broj 23xxx..., zakazan intervju, pa sam resio i da se obratim.
Veoma sam se iznenadio, jer sam odgovor poslao sa velikim zakasnjenjem...prva stigla 04.2010 a ja odgovorio u 01.2011... pa se nisam ni nadao,(a planirao sam da se opet prijavim ove godine, i poceo da se spremam za sledecu...) ni spremio finansijski kako treba, ali se snalazim nekako... student sam, sve papire sam odneo na fax, trazi se diploma srednje skole, da li moram da vadim ili je dovoljan index?
Papire mislim da ne treba prevoditi (ispravite me ako gresim),ako su na srpskom jer je srpski sluzbeni jezik, a ako nisu, da se prevedu na Engleski.
(All documents not in English, or in the official language of the country in which application for a visa is being made, must be accompanied by certified translations.)
Da li se plaća nesto pre ulaska u ambasadu (ako ne gresim, za turisticku se plaća pre razgovora)?
Imam 1000 pitanja, pozvacu i ambasadu sledece nedelje, zakazati pregled... u maju cu se pripremati, citati textove sa ovog foruma... i nadam se,u junu, dobiti vizu :)[/QUOTE]
Прочитај мало форум и наћи ћеш одговоре на сва питања.
Ево укратко: диплома средње школе (оригинал) ти је потребна а обичну копију задржавају (подигни је са факултета на реверс).
Не треба превод на енглески.
Пре одласка на интервју мораш одрадити лекарски преглед (већина је то урадила у ординацији у Смиљанићевој 22). Лекарски се завршава за пар сати, кошта 110$ и 3.600дин за две вакцине (које су обавезне, осим ако немаш доказа да си нешто од те две вакцине скоро примио).
У амбасади плаћаш визу 819$ непосредно пре одласка на интервју. Пре интервјуа ће ти неко од службеника амбасаде узети потребну документацију а то је:
- Диплома средње школе или факултета (оригинал на увид а обичну фотокопију задржавају)
- Извод из матичне књиге рођених (оригинал на увид а обичну фотокопију задржавају)
- Уверење о држављанству (пише да треба, али мени и супруги нису узели)
- Пасош и две слике формата 5x5 цм
- Уверење из СУП-а о некажњавању
- Уверење из суда да ниси под истрагом
- Извод из матичне књиге венчаних (ако си ожењен)
- Коверта са лекарског прегледа
-Може и позивно писмо из Друге коверте
Ако сам нешто заборавио, прочитај моје искуство и надам се да ће ти све бити много јасније: [url]http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=770&page=28[/url]
Твој случај је потврда оне народне: Роди ме мајко срећног, па ме у ђубре баци!