[QUOTE=IvanS;22564]to je sve ok ,samo me zanima posle , kad prodjem interview i sve to , moj entry i posao , nezelima da ga izgubim samim tim sto moram da " ostanem" u americi. ... neki savet, ....
eh da dali traze na uvid , original diplome o zavrsenoj srednjoj sk, mislim da mi je na defektoloskom faksu , koji sam apsolviro al nezavrsio, jos od 1989[/QUOTE]
Оригинал дипломе (средњошколске или факултетске, зависи коју имаш) мораш да даш на увид, њу касније враћају а обичну копију задржавају. Лако ћеш је подићи са факса, или уз реверс или платиш одређену суму и то је то.
Не схватам шта питаш у вези посла? Значи, завршиш интервју, и имаш рок да за 6 месеци од интервјуа (толико ти важи имигрантска виза) уђеш у УСА и активираш визу. То ти је ваљда изводљиво. После можеш и одмах да изађеш, а SSN и зелена карта ти стижу на адресу који наведеш у формуларима.
Теоретски, ти не мораш да будеш присутан на тој адреси и лично примиш SSN и зелену карту, то може да ти прими и касније пошаље и неки пријатељ који живи на тој адреси, али због разних могућих компликација (прочитај мало више о томе на форуму [url]http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=16[/url]) пожељно је да ипак одвојиш 3-4 недеље и да сам то завршиш.
Углавном прочитај о томе мало више, па сам донеси одлуку.