[QUOTE=IvanS;22610]a jos ,
dali trebaju svuda originali ,
ja sam nasao kopiju moje srednjoskolske diplome (overenu) iz 1989- sta cu kad sam mator?!
i imam isto i vojnu knjizicu , - dali to vazi (iz JNA iz 1989) ?! - dali treba neka potvrda o sluzenju vojnog roka,
i kolko treba da imam na racunu (posto idem sam) u banci, imam svoj bankovni racun i bank of america?!
ajd kazte[/QUOTE]
Таман посла да си матор, у најбољим си годинама :papa: :papa: :papa:!
Оверена копија је идентична и замењује оригинал, али ја бих се потрудио да набавим оригиналну (негде мора да је има, или је поново извадиш из средње школе).
За потврду о служењу војске, одеш у војни одсек и кажеш да ти треба потврда да си одслужио војску због путне исправе (виза је путна исправа, а то ћеш добити после интервјуа). Они само напишу да си тада и тада у тој војној пошти одслужио војни рок...ништа специјално.
Мене и жену баш ништа нису питали да ли и колико пара имамо на рачуну, а то на крају крајева и није услов за добијање визе.
Што се тиче осталих докумената. Уверење о држављанству није трајни документ (за разлику од Извода из матичне књиге рођених), тако да не треба да буде старије од 6 месеци (ово помињем јер када ми је матичарка на венчању узела Уверење о држављанству,а ја се побунио што га узима, она ми је тако објаснила...као да мењамо држављанство на 6 месеци).
Нови Изводи из матичне књиге рођених су сада трајни.
Уверења из суда и СУП-а не би требало да буду старија од 3 месеца, и ја бих препоручио да се изваде у току припрема за интервју, када већ будете знали датум истог. Јер, реално, ако је уверење из суда доста старо, у међувремену је могуће да је настала нека промена (ако је уверење старо рецимо 6 месеци, ко може да гарантује да се у међувремену против вас не води нека истрага?)