Ovde je u pitanju mit koji postoji od kada i zelena lutrija. Ja dan danas imam prijatelje koje ne mogu da ubedim da se prijave na zelenu lutriju, jer oni onda misle da neće dobiti turističku vizu.
Prijava na zelenu lutriju ne povlači posledice po druge vize, bar ne zvanično. A čim nije zvanično možemo da pričamo o teorijama zavere i slično. Ali ja u zavere ne verujem.
Evo ja sam ti primer osobe koja se prijavljuje na lutriju 5 godina i za to vreme sam 3 puta dolazio u USA i svaki put sa nekom drugom privremenom vizom.
Niko me nikada nije pitao na tim intervjuima da li se prijavljujem na zelenu lutriju i da me pita ja bih rekao istinu.
PS. Šta ti možeš da kažeš ambasadi svojom prijavom na zelenu lutriju? Da želiš na [B]legalan [/B] način da okušaš sreću u SAD. Time ne kršiš ni jedno pravilo, zakon, itd. Ako ćemo o teorijama, koliko ljudi koji idu turistički ili na bilo koju drugu vizu ne bi želelo da ostane u SAD? Po tome ambasada bi trebala da odbije 95% ljudi koji apliciraju za bilo koju kratkoročnu vizu od straha da oni žele da ostanu. :)
|