Citat:
Prvobitno poslao korisnik kovacevs
Uffff taman sam se ponadao da nemoram da upisujem taj broj.
@Zana da li to znaci da moram da pronadjem negde taj broj? Imao sam J1 vizu. Imam Social Security, da li mogu nekako preko tog broja da pronadjem negde na internetu u nekom registru moj "A" number. Kako da dodjem do njega? I-94 su mi uzeli kad sam napustao US.
|
Da probam, mada je prilican stretch:
Alien number ti je sigurno izdat jer ti je dodeljen SSN. Znaci - tu nema zabune. Ti si popunjavao formu SS-5 i nakon toga ti je stiglo minimum dva Notice of Action, gde je prvi da potvrdi tvoju aplikaciju i tu je u desnom gornjem uglu stojala i referenca za tvoj A-file iliti A-number (Alien number). svaka naredna prepiska i obavestenja koja su ti slali je sadrzala taj broj i to je kako oni gledaju ko si i sta si u sistemu.
Da nisi aplicirao za SSN (sto oni stavljaju pod benefits), mozda i ne bi imao taj broj... Ovako pogledaj ti to malo bolje u svojim dokumentima (jbg, ja sve to cuvam u fascikli i plus kopije u lock box, sve sto dobih od drzave od prvog dana - vraga mu ako tresne neki zemljotres ipak treba da dokazujem ko sam i sta sam). Ako nemas nista, onda ovako:
Kontaktiraj SSA Internacionalni Biro. Oni ne odgovaraju na emails, ali mozes telefonom u vreme normalnih radnih sati po Eastern time. Telefon je 410-965-9334, pa ih pitaj ako mogu da ti daju taj broj. Ako ne - onda nista. Iskreno, to ne stoji pod obavezno - uvek mozes da kazes da je "not known" i nista ih ne lazes

pa ako hoce da te proveravaju, porede bilo sta ili whatever, sve oni to mogu preko tvog SSN-a.