View Single Post
Staro 11.05.2011, 00:39
Gugly's Avatar
Gugly Gugly je offline
Stari vuk

Datum prijave: 22.09.2010
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik noki Prikaz poruke
Ja sam sa porodicom stigla u Nju York,na 09.03,prosli smo pasosku kontrolu i sve,normalno ponovo su nam uzeli otiske prstiju,i proverili biometriske podatke.Takva pisma kao sto kazes ti su nam stigla deset dana posle pristizanja u USA na adresu moje sestre,samo dan,dva posle toga(iako u pismu pise da moze da traje i do 30 dana )smo dobili nase green karte,t.j dobili smo ih tacno dve nedelje od pristizanja ovde,sutradan smo otisli u kancelariju za SSN,i rekli su nam da je rano da podnesemo dokumnente za SSN broj,i sluzbenica se cudila kako je moguce toliko brzo da dobijemo green karte,i da treba da cekamo da se napune 3 nedelje za da podnesemo za SSN.To smo i uradili,ovog ponedeljka smo bili ponovo tamo,uzela nam je sluzbenica podatke,i rekla nam da cu ja kao nosilac dobiti SSN broj za 10-tak dana,a moj muz i deca posle toga.Za moju srecu broj mi je stigao postom 4 dana posle posete u kancelariju,a sad od sutra ce verovatno doci i ostali brojevi.I sad konacno mogu da radim puno radno vreme
Hmm, ja npr. planiram da odem u NY negde 10ak dana pre isteka vazenja vize, tj. druga polovina septembra..Sto bi u stvari znacilo da ce (ukoliko cekam te 3 nedelje) meni do apliciranja za SSN definitivno isteci rok oznacen na iseljenickoj vizi..
A iz ranijih postova, s' pocetka teme, sam zakljucio da apliciranje treba obaviti dok ti je na snazi viza?! -Malo mi to nelogicno, jer na vizi lepo pise da vazi god. dana po ulasku umesto same GC. (A datum je valjda samo vezan za ulazak u US, tj. za aktivaciju vize, do koje bi trebalo da dodje pecatiranjem u imigracionoj sluzbi na aerodromu)
U suprotnom bi trebalo da cekam da mi prvo stigne GC (sto moze i da potraje vise od mesec dana), pa tek onda razmisljao o nalazenju nekog posla.. :/
Reply With Quote