View Single Post
Staro 07.06.2011, 04:49
Orange Orange je offline
Stari vuk

Datum prijave: 08.03.2011
US lokacija: California
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

@Dreamerns
Ma nema nikakve veze sa platom, htela sam samo da kazem da je sve (pa i plata) vezano za postanski broj i troskove u odredjenoj regiji a ne da plate prate srazmeru troskova. Kamo srece... Nisam bas jasno napisala... Mnogo toga nema veze sa mozgom slazem se, slicnom logikom kao za kola moze da se gleda i na druge stvari - stan u San Diegu koji smo iznajmljivali nije losiji od ovog ovde (jos je i veci + bazen i teniski tereni), nije bas na obali ali s obzirom na dobro regulisan saobracaj manje vremena treba da se stigne do obale, do posla, do bilo cega u okviru grada nego u Los Andjelesu, i nalazi se isto u suncanoj Kaliforniji - znaci po opstem kvalitetu zivota grada u kom se nalazi i komforu uopste ne zaostaje - a ima duplo manju cenu. Oba stana su u super-sigurnim krajevima cak je i zgrada u Santa Monici novija i svejedno je osiguranje za stan skuplje. To je opet postanski broj, nema veze sa realnim okolnostima. Ali to sve otvara prostor da se te nelogicnosti iskoriste u suprotnom smeru - ziveti u manjem mestu koje nema troskove paprenih lokacija a pruza dobar kvalitet zivota (naravno kandidat SD), cak i ista pozicija u okviru iste firme mislim da donosi bolji standard bez obzira sto je manja plata, pod uslovom naravno da je dobra pozicija i da se od nje normalno zivelo i u skupom kraju. Verujem da San Diego nije jedini i da ima jos takvih mesta u Kaliforniji i naravno u drugim drzavama (ako neko zna neka sapne). I Izvinjavam se za off topic...

Sto se kola tice, proverite State Farm mi smo kod njih. Cena koju smo imali u SD kod njih je ovde 2x veca s tim sto nam daju popust jer kod njih osiguravamo i stan tako da izadje manje od 2x. Opet nije 4x skuplje, vredi proveriti, ako vec niste.
Reply With Quote