View Single Post
Staro 10.06.2011, 22:15
vesnicica vesnicica je offline
Član

Datum prijave: 08.09.2009
US lokacija: Austin, TX
YU lokacija: Beograd
Pošalji Yahoo poruku korisniku vesnicica
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik mira Prikaz poruke
na granici ne traze nikakvu saglasnost od bivseg supruznika, za odlazak maloletnog deteta iz zemlje- PROVERENO
Potvrđujem da mi niko ništa nije tražio za izvođenje maloletnog deteta! Mada su naši policajci mogli da vide kako dete maše tati! Ja sam za svaki slučaj i prevela kod sudskog ,ovlašćenog ali što se toga tiče sve je prošlo ok. Ali sam imala drugi problem kad sam se iskrcala u USA. Naime, officer mi je lupio peačat I-147 Adviced i ispod je napisao 6 months. Dobila sam sledeći odgovor u ambasadi u Bgd....to je neki previše revnosan činovnik koji je procenio da se ja zezam sa GC i da bi trebalo obratiti pažnju na mene i moja kretanja i po njima trebam da popunim formu I-131 dok sam u USA, to je ona forma po kojoj će mi se zamrznuti status na 2 godine tj neću morati da ulazim u USA 2 godine max. Ja sam ušla u USA posle 5 meseci, znači nije prošlo 6 meseci! E sad, čitajući to u vezi forme I-131 ja ne moram da je popunjavam ako ću ulaziti u USA za manje od godinu dana. Sačekaću ponedeljak i posavetovaću se sa lokalnim advokatom za imigrante pa ću dopuniti ovaj tekst. Eto, znači, nema ono moraš da uđeš u roku od i ostaješ ne znam koliko.....samo je stvar u službeniku. Ja sam inače ušla na O'Hara aerodromu. MEni je na sreću ili na žalost, ne znam takva situacija da mi je muž od 1.juna zaposlen u Bgd-u u firmi čiji su suvlasnici Amerikanci tako da nameravamo da on radi za njih neko vreme pa da se transferuje ovde i tako sebi napravi siguran posao. Nadam se da nisam obeshrabrila sve one koji su imali nameru da održavaj u GC na neko vreme...ali šta da se radi, takav je život. Ja se ne predajem i nadam se najboljem. Pozdrav za sve!
Reply With Quote