Hvala na odgovorima, ali ja bih ipak jos jednom pitao one emigrante koji su u USA i koji mogu da kazu svoja iskustva sto naravno NIKAKO nece znaciti "Ja ti tvrdim da je to tako i nema da brines" nego "to je moje iskustvo, nista nisam prijavio a nosio sam lekove i nisam imao problema". Dakle, sutina cele price je:
Da li ste lekove uneli (par kutija (5-6 u bagaznom prtljagu) i NISTE prijavili NISTA na checklist-i i otisli nosalantno na salter "Nothing to declare"
ili ste poneli lekove sa sobom (par kutija u bagaznom prtljagu) i PRIJAVILI opciju Medicments u Checklist-i koju SVAKI putnik dobija u avionu neposredno pred ulazak u USA i otisli na salter "To Declare"?
Znaci, postoji varijanta da se "pravim lud pa sta bude" (za tu varijantu me interesuju moguce posledice da li su novcane ili je to krivicno delo zbog koga kasnije ne mogu dobiti drzavljanstvo USA)
i
Postoji varijananta u kome "radim sve posteno i po zakonu" prijavim lekove pa onda skrenem paznju na moj kofer i sebe i detaljno skeniranje sa gomilom pitanja, citanja zakona, oduzimanja vremena i eventualno oduzimanja lekova.
Koja je bila vasa varijanta? Hvala unapred, svima koji su prosli kroz ovo , a voljni su da napisu jos koji savet.
22.06.2010. - Primili 1. kovertu u KCC
14.10.2010. - Poslali 2. kovertu iz KCC
01.11.2010. - Primio 2.kovertu
XX.XX.2010. - Intervju
XX.XX.2011. - Viza
|