View Single Post
Staro 19.06.2011, 23:29
Lotus Lotus je offline
Drug član

Datum prijave: 10.03.2011
US lokacija: New York
YU lokacija: Hrvatska
Nepromenjeno

Pozdrav,

Mi se bas ne nalazimo previse ali kako sam bio u New Yorku onda sam tamo upoznao puno Hrvata koji znaju tko je dobio i od kuda su ti ljudi jer vise manje svi prvo dodju u New York ili se jave u Crkvu na 11 Av na Manhattanu u potrazi za pomoc pri pronalasku posla i smjestaja.
Od ljudi, ima nas svakakvih, razlicitih profila i struka ali svi sa jednom zeljom, da nam bude bolje i da nam zivot pruzi šansu...
Ja osobno znam za puno ljudi koji su dobili DV prijasnjih godina, jedna od njih je i moja frendica koja me stalno nagovoarala da se prijavim za DV ali meni se nije dalo jer sam se bojao da mi nece dati novu J-1 vizu zbog toga. Ona je isto bila preko na J-1 i iako nismo radili niti se puno vidjeli zajedno, dozivjeli smo lijepa iskustva.
Ona se prijavila i dobila iz prve. Otisla je preko i sada doslovno uziva. Iako place da joj nije dobro , zivi standardom koji je vecini nas nepristupacan...
Inace , ima na FORUM.HR pod Drustvo/ dijaspora puno postova samo nasih imas po cijelom svijetu tako da se izgubis.
Meni se svidja ovaj forum, puno dragih ljudi sa istim ciljem koji svojom interakcijom ozivljavaju snove koji zive u svima nama.
Btw, kojeg god mladog covjeka koji je bio u USA preko J-1 vize znam, vecina se prijavila za DV, samo oni su se prijavili reda radi a mi jer ipak zivimo za to, komentiramo i diskutiramo, dok oni više manje čitaju i skupljaju iskustva i misljenja ostalih...

Inace, New York iz moje perspektive...ne mogu pisati koliko mi suze oci.... ali sve se svodi na gornje recenice, ili ti se svidja ili ne, nema sredine...
Reply With Quote