View Single Post
Staro 10.06.2008, 18:29
Daca Daca je offline
Član

Datum prijave: 27.05.2008
Question

Citat:
Prvobitno poslao korisnik wingreen Prikaz poruke
Mislim ovi Amerikanci iz primera su savrseni, em rodjeni Amerikanci em fakulteti,super poslovi i plate, ne verujem da je to tako cest slucaj kad su nasi ljudi u pitanju, zato pitam kako se nasi snlaze po tom pitanju?
Jesu li skupi vrtici,pretpostavljam da postoje i neki drzavni vrtici,ne znam kakav je kvalitet usluge u njima, mada sam na nekom forumu procitala da su kvalitetniji drzavni od privatnog? Ne znam, nije mi logicno, pa ako neko ima jos neku informaciju....Zar niko na forumu nema decu?
Ne znam da li sam na pravom mestu započela razgovor ali sam htela da te utešim da ima još nekog ko ima decu, a aplicirao je za zeleni karton. Do sada nisam htela da se uključujem u razgovor jer koliko vidim, svi ste vi mlađi ljudi i možda nemate šta da izgubite. Moj suprug već više godina unazad aplicira za GC i mi u maju dobismo tu famoznu kovertu. Prvo smo se silno obradovali a onda nas je uhvatila panika. Mi imamo po 40 god. i dvoje dece od 7.5 i 10.5 god. U San Diegu imamo jako dobrog druga koji bi nam na početku pomogao, mada kaže da je život u tom gradu dosta skup i da bismo na početku morali da se zadovoljimo nekim manje plaćenim poslovima. Moj suprug je IT manager a ja arhitektonski tehničar. Imamo svoj ne tako veliki stan a suprug ima relativno dobru platu za naše uslove. Ja ne radim. Kao i tebe, i mene muči mnogo toga što na forumu nisam saznala. Kako će se deca snaći tamo, kakve su škole, da li se plaćaju. Koliko čujem, u Americi deca ne smeju da ostaju sama kod kuće kao kod nas... Drugar nam je u podugačkom mail-u dao razloge za i protiv dolaska i između ostalog kaže: "gledajte da se ne razboljevate, jer je lečenje ovde veoma skupo." Spomenula si Kanadu. Čula sam da je tamo sve malo bolje organizovano. Mislim da je između ostalog za decu besplatno lečenje...
Reply With Quote