Nije stvar u sredini u kojoj zivis nego u tebi kako se prema toj sredini postavis i kako ce te ljudi, pa i buduci poslodavac videti, doziveti. Mozes da imas ne znam kakvu diplomu, ukoliko se pojavis na intervjuu i ostavis utisak tihog smotanca koji i sam misli da za njega nije neka "veca" pozicija, neko ciscenje i pranje i samo na takve poslove apliciras, jer, jelda, nemas petlju da se javis na nesto sto bi ti bilo "u rangu", onda ces tu na dnu i ostati.
Tacno je treba se malo pripremiti, informisati i kad se tamo pojavis ostavis utisak inteligentnog coveka koji sa pravom trazi poziciju koju trazi - samouvereno.
I ne javljaj se samo na oglase. Odaberi kompaniju gde bi radio, i pozovi direktora. Ja sam tako uradio, kao sto sam se na nekoj drugoj temi vec pohvalio, pozvao managing direktora jedne odabrane firme (samo sam jednu firmu zvao ukupno), takva i takva stvar....posalji cv...poslao, posle sat, dva, zove nazad - dodji na intervju?!
Sve je u tome kako te svet vidi, a videce te onako kako sam sebe vidis, to iz tebe izbija hteo ne hteo...Ovde gomila ljudi radi neke cool poslove a veze nema sa znanjem, pola njih cak ni jezik ne govore tecno, ali eto...Ma nasi ljudi su carevi, kako god ih bacis docekaju se na noge, samo im treba malo vise pouzdanja, a ako te prime negde oni ce i trening da ti plate dok radis i primas platu.
Jel ja malo promasih temu? Pardoniram se ako je tako.