хвала и жани и врхунском на одговорима. значи, не каже се џабе ко пита-не скита.
свратих ја опет данас у рајфајзен банку да се распитам и службеник који је јуче причао са мном, рече ми да је јуче у 16:47 сати, пар сати после нашег разговора добио мејл у коме је обавештење о новом трошковнику банке.
укратко, оно што је јуче важило да је подизање готовине на пос терминалима у иностранству 2€+0,33%,са новим ценама које почињу да се примењују од 20.септембра је 3€+1,33%!!! то значи да је накнада у процентима повећана 4 пута!
а подизање готовине на банкоматима у иностранствује 3€+1% (понављам да ове нове услове коришћења виза електрон картице почињу да примењују од 20. септембра 2011.)
ако је тачно оно што је рекао врхунски (не сумњам, само ми је невероватно чиме се све служе банке), онда све ово није много исплативо.
јуче ми је службеник банке рекао да је отварање и вођење девизног рачуна бесплатно, а оно што ми није рекао (јер га нисам питао иако смо причали о трошковима везаним за овај трансфер новца) је да кошта накнада за вођење картице.
накнада за виза електрон картицу је за прву годину бесплатна, а за другу годину је 600дин.