CapitalOne je jedna od onih banaka koje (bar zasad) ima "posten" odnos sa korisnicima. Odlicno je sto Teksas ima njihove filijale, Illinois nema i to jedini razlog sto nisam otvorio checking acc kod njih.
Tih $49 kao secured deposit je novina, ranije je bilo potrebno deponovati svih $200, ali je odlicno sto odmah online dobijes odgovor da li si odobren ili ne pa tek onda saljes deposit, a kod ostalih prvo das novac pa tek onda "vecaju" da li si odobren ili ne (sto je debilizam tezak ali sta da se radi...).
Pisao sam vec ranije na tu temu, jer sam je prvu Secured Credit Card dobio kod Bank of America i tad su me zesce izveli iz takta jer je ceo proces trajao mesec dana (uspeli su za tih mesec dana i da me odbiju dva puta, dok na kraju nisam dovoljno dosadio bankarki da je zvala da urgira i to je upalilo). Pozitivna strana kod Bank of America (u mom slucaju) je sto su mi u 11-om mesecu koriscenja vratili novac - $300, podigli kreditnu liniju na $500 (nisu se bas pretrgli, al' bolje ista nego nista) i sad se to vise ne tretira kao "Secured" kartica. Iako mi nije omiljena, Bank of America ima neki eChecking acc koji nema mesecno odrzavanje ukoliko se sav promet obavlja online ili na njihovim bankomatima i odabere paperless opcija za mesecne izvode. Ukoliko u pomenutom mesecu odes kod telera, samo tog meseca se placa fee od nekih $8 sto meni apsolutno odgovara jer se ni ne secam kad sam poslednji put imao komunikaciju uzivo sa bankarskim sluzbenicima.
Ali Chase... Toliko su nefleksibilni i nepovoljni da je to haos. Cesto su sluzbenici toliko neljubazni (bar po Cikagu) ili navalentni da prosto covek ne zeli da ima posla sa njima. Poslednji put kad sam isao da se zalim umesto da rese problem zapese da mi otvore stedni racun (koji sam jos pre vise od godinu dana zatvorio jer su mi lopovi naplacivali naknadu kada na stednom padne balans na manje od $300 ili kada sa tog istog stednog u mesecu podignem novac vise od 4 puta?! - da su to bar njihove pare pa ajd' nego te samaraju i diktiraju ti kako da koristis sopstveni novac) kako bi se prevenirale buduce moguce komplikacije i zaradilo na conto cuvanja novca u Chase banci (sto bude 1 cent godisnje otprilike)?! Sve sve, al' sto je previse, previse je...
|