Naravno da on (u ostalom kao i svako drugi) moze da ode i da se zaposli u US Army. Zaposljavaju sakom i kapom :) Jedino sto je bitno jeste da nije osudjivan i da nije imao neke prestupe (prilikom zaposljavanja u US army izvrsice te provere).
To sto je bio vec u nekoj vojsci mu nece ni pomoci a ni odmoci prilikom zaposljavanja. SVAKOG PRIMAJU. Ne bitno od struke i znanja! Dovoljno je da se javis na oglas i pozvace Vas da dodjete u najblizi starbucks :)) tu se obavlja prvi razgovor (moj jedan ortak bio).
Jedino sto moze da mu "odmogne" je prilikom dobijanja vize (Vrlo cesto u formularima se pise tamo jel imate neko strucno znanje vezano za ekspozive ili neke druge vojne vestine :) Al verovatno nece to biti bog zna kakav problem. Nisi nam rekla jel mozda izvucen za zelenu kartu??
U svakom slucaju plate za vojsku su znatno vise od proseka pogotovo ako bude hteo da potpise ugovor da po potrebi mogu da ga posalju negde po svetu. Sam rad u vojsci stacioniran u jednoj bazi nije nista posebno. Zena vojnika koji je negde na 'terenu' ima sve zive moguce i nemoguce povlastice. :)
Mislim da je super i iskustvo a i da se super isplati ali da treba imati 'muda' za tako nesto. U toj kasarni gde sam ja bio radi i par Srba ...npr jedan svira gitaru u vojsci :)
Ja poznajem jednu devojku ciji muz radi u US Army i trenutno je u Iraqu :)
Ona ga tako ceka po godinu dana, pricaju preko skypea i slicno ali osim toga sto joj nedostaje sve ostalo je super jer kad dodje oni imaju sve sta im treba (a vala i sta im ne treba) :)
Primanja su otprilike ovakva
3000$ im placaju za kucu (bez obzira da li zive u svojoj, placaju kredit ili iznajmljuju) (mesecno) (Zavisi od toga gde zive ali ako je neki skupi deo onda toliko).
2400$ ako vojnik ima zenu + za svako dete po neku cifru tipa 1500$
10.000$ za njega
zdravstvno do kraja zivota i penziono.
ona moze da udje i da uzima u kasarni sve sta joj treba (hrana i slicno...npr ova sto je pozajem je uzela brodic iz kasarne i vozikala nas tu naokolo :D)
Sto se tice 'beneficija' to je stvarno super, zivot u vojsci je isto 'zajebancija' ali ipak kad se ode u IraQ ili tako negde onda je to druga prica :)
Eto tako :D
|