[QUOTE=Sacipko;25149]Ok. Provalio sam.
Jezik je manje vise bitan na sastancima u abasadi, ostalo moras da znas radi sebe.
Moram da imam nekog tamo ko ce mi pomoci ili da imam u banci 10.000 usd, posto ja nemam nikog tamo,
Sto ispada ovako:
oko 2.000usd za prevod dok. med. preglede, viziranje i troskove do Bgd-a, jer sam iz Nisa, plus ako prodjem razgovor ovde, oko 1.500-1.700 usd za avio karte, jer smo troclana porodica, plus rentiranje stana unapred, jer je tako najbolje, i sve to AKO prodjemo lutriju!!!
Mnogo nade, sa mnogo para, za malo srece u zivotu...
Summa summarum:
2.000+1.500+troskovi+10.000 u banci i dodje oko 12.000-15.000 usd :wtf:
ja da imam 10.000 jevreja, Amerika bi me videla samo kao turistu!!! Ja u glavi racunah, prodam auto (oko 5.000e) + troskovi. Ipak sa 5soma ne oze da se krene neki biznis ovde, ali sa 10-15 soma, bogami...
Jos sam citao da su ljudi ovde davali otkaze u jakim firmama da bi ziveli Americki san... haha
Moracu ja to malo bolje da razmislim (iako trenutno ne radim nigde), jer imam dvogodisnju devojcicu i ne isplati mi se toliko maltretiranja...[/QUOTE]
Za dobitak na lutriji ti treba samo da ispravno popunis prijavu i da imas 12 godina skole (osnovna + srednja). Na osnovu ta 2 uslova ces dobiti vizu ako te izvuku i imas love da platis vize, a sve ostalo je na tebi. Sa koliko ces novca otici, koliko znanje jezika imas, da li ces se snaci pronaci posao itd. je tvoja briga. Ova lutrija nije socijala pa da ti neko da vizu i smjesti te tamo na sigurno. To sto si izracunao troskove (10.000 dolara za pocetni zivot u USA nije uslov za ulazak nego slobodna procjena forumasa) izracunali su i ostali forumasi i znaju to sto si ukapirao i ti da je to skupo. Od price tipa >da imam toliko para ja bi ovo i ovo ne bi isao> nemas nista i niko se nece uzbuditi u USA ako ti nemas love da ides tamo i pokusas doci do boljeg zivota, bas kao sto ih je briga i za mene isto tako da li cu sakupiti novac za odlazak. E sad da li ces se upustiti u ovu igru i rizike to je tvoja licna procjena, a forum ti pomaze da iz vise uglova i sa vise informacija doneses tu odluku kakva god ona bila, kao i svima nama.
|