View Single Post
Staro 03.10.2011, 18:37
Zana's Avatar
Zana Zana je offline
Amer

Datum prijave: 16.05.2008
US lokacija: City of Angels
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik mijan Prikaz poruke
Sta je sa osobama koje su zavrsile trogodisnju skolu a onda se sa trogodisnjom upisale i zavrsile Visu skolu? Sta je sa onima koji su vanredno zavrsili cetvrti razred a nakon toga zavrsili Visu skolu ili fakultet? Ako cemo se drzati pravila onda bi trebalo dzaba biti nekima Visa skola ili fakultet ako nisu zavrsili regularno srednju cetvorogodisnju?!
Zasto o ovome pisem? Eto imam slucaj da me zamolio covek da ga ove godine prijavim koji ima zavrsenu Visu skolu ali je pre toga zavrsio srednju trogodisnju skolu i sa srednjom trogodisnjom upisao Visu skolu. To je pre Bolonje bila normalna i zakonska pojava. Sta da kazem coveku a da ga ne slazem?
Razmatra se najvisi stepen zavrsene skole - ukoliko je to diploma Visoke skole, onda se ne razmatra nista ispod toga. Ukoliko je to diploma Vise skole, onda se ne razmatra nista ispod toga.

Minimalni uslov je diploma Srednje skole u trajanju od 4 godine, zavrsena redovnim pohadjanjem.

Simple as that.

Ono sto je ostalo da se razjasni je "Some University Courses", ja verujem da to moze da se uzme u obzir (nisam sigurna kada je u pitanju trogodisnja kako na to gledaju, pretpostavljam da svakako traze odredjeni broj bodova - ovde je to 60 units ako nemas diplomu)... To bi trebalo da se razjasni ovih dana, nadam se.

U svakom slucaju (utvrdjivanje gradiva ponovo), ko nema redovno zavrsen cetvrti stepen a nema iskustvo u nekom od navedenih zanimanja koja su u cetvrtoj i petoj grupi - nema potrebe da konkurise (tuga ako ih izvuku). Ko ima diplome bilo koje Vise ili Visoke skole, nema razloga da brine - kao i svi oni koji su redovno zavrsili 12-godisnje skolovanje.
Reply With Quote