Citat:
Prvobitno poslao korisnik dreamland
jovke, do sada nisam davao puno komentara ali forum citam vec nekoliko mjeseci i shvatio sam da kada je neko izvucen na lutriji to mu ne garantuje vizu, vec samo pravo da aplicira na vizu, koju ce dobiti ako ispuni odredjene uslove. Jedan od uslova, koji propisuje svaka iole ozbiljna zemlja, je da osoba koja trazi vizu podnese dokaz da prilikom dolaska u zemlju nece biti na teretu budzeta (bar ne odmah  ).
Citajuci forum primjetio sam da su nekima trazili odredjene dokaze (obicno Form I-134), dok su drugi nosili izvode sa bankovnog racuna, ali bilo je i trecih koji su prosli intervju samo sa tim sto su prosli ljekarski pregled i imaju zavrsenu srednju skolu. Dakle bilo je raznih slucajeva.
Iz tog razloga sam postavio pitanje koje se odnosilo na vlasnistvo nad nekretninom (koja se moze prodati i prodavcu omoguciti da dodje do novca) kao dokazu da podnosilac vize prilikom dolaska u SAD nece biti na teretu budzeta.
|
Jedno je sto si ti procitao to sto zvanicno pise, a drugo su iskustva forumasa u realnosti i iskustva direktno iz ambasade. Niko nije odbijen (mislim na ambasade Beograd, Sarajevo i Zagreb) zato sto su ga na razgovoru ucijenili posjedovanjem novcem ili nekretninama jer se to pravilo za I-134 striktno ne primjenjuje u nasim ambasadama. Ti se obezbijedi nekretninama koliko hoces za svaki slucaj, a vecini forumasa su iskustva drugih forumasa sa razgovora zlata vrijedna u odnosi na neka pisana pravila. Ja znam da iskustva govore da niko nije odbijen a ti kako hoces. Mozda su nekima kroz razgovor pominjali I-134 ili posjedovanje novca ali niko nije odbijen a to je za mene sustina jer onda to nije uslov bez kog nema vize. Toliko od mene.