View Single Post
Staro 14.10.2011, 12:12
outer_space outer_space je offline
Drug član

Datum prijave: 25.10.2010
Nepromenjeno

[B]@mijan[/B] High school degree opcija dolazi u obzir za aplikante koji imaju redovno zavrsenu cetvorogodisnju srednju skolu i polozen maturski ispit (moj slucaj), ali u primeru koji si ti naveo za drugara definitivno ne postoji odgovarajuca opcija koja na kraju ne bi bila protumacena kao pokusaj laznog predstavljanja. university degree se i te kako razlikuje od diplome vise skole i u samoj srbiji, a kamoli u usa sto se iz obrasca DSP-122 lepo moze i videti. ja zaista nisam imao uvid u ovaj obrazac do juce tako da moji postovi #301 i #303 ne pruzaju validno objasnjenje i ovom prilikom bi zamolio moderatore da ga kao takvog izbrisu da ne bi nadalje pravio konfuziju. verovatno bi i sam izabro opciju university degree ne znajuci da me posle mozda ceka obrazac DSP-122 gde ne mogu visu skolu (Advanced school of some kind engineering) da predstavim kao univerzitet, jednostavno u pitanju su ne male razlike.
mozda je najbolje posetiti neku od DV-2013 prezentacija koje US ambasada organizuje ovih dana po vecim gradovima u srbiji i na licu mesta rascistititi sve nedoumice oko popunjavanja prijave i kasnije kod drugih obrazaca za razne slucajeve. jedna takva prezentacija se odrzava u beogradu 21.10.11 u 17h u ul. Makedonska 22/I.

EDIT: [B]@caspero[/B] u predhodnom postu sam napisao moje vidjenje predstavljanja level of education na osnovu ponudjenih opcija u ENTRY FORM-u i kasnije u drugim obrascima. jos jednom, ako neko ima drugacije vidjenje ne bi bilo lose da ga podeli sa ostalima.

Last edited by outer_space; 14.10.2011 at 12:25.