View Single Post
Staro 30.10.2011, 07:01
highvoltage84 highvoltage84 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 10.10.2010
US lokacija: Indiana,Franklin-Greenwood
YU lokacija: Leskovac,Srbija
Pošalji Skype™ poruku korisniku highvoltage84
Nepromenjeno

Lucky kolega , ja sam Leskovac nazvao selundrom u poredjenju sa Ljubljanom ako malo bolje zapaziš, gde sam rodjen i nekad živeo,tvrdim i tvrdiću to dok sam živ,jer glupo je uopšte i uporedjivati ta dva grada po svim opcijama i mogućnostima,opet po svim kriterijumima za mene Leskovac nikad neće da bude grad,eto u Leskovcu je nekad postojao košarkaški klub Zdravlje koji nažalost propao zbog kriminalaca i lopova,pa se tako moglo otići ako ništa drugo bar ubiti vreme i odgledati utakmice sa velikanima poput Partizana,Zvezde itd. sada ni to nema,niti bilo kakvog sporta sem FK Sloge i FK Dubočice koji igraju amaterski fudbal i gde,u toku gledanja čuješ milionsku sumu deranja i psovanja koje se izvlače iz naftalina,niti imaš gde da izadješ ni da sedneš...nije to to što je nekad bilo,za posao neću ni da pričam ljudski život i ljudsko biće su izgubili ama SVAKU I TOTALNU VREDNOST,gore od ropstva i zatvora,matletiranje i omaložavanje itd.
mislim zna se sve zašto ponavljati po 100-ti put kad smo "svi" sa ovih prostora,opet Franklin po onome što mi pričaju zetovi i sestre jeste manji grad ali bolje uredjeniji,lepši,čistiji,više poslova gde ti se plaća svaki minut prekovremenog rada(ovde kad bi mu tražio te pare dobio bih momentalni otkaz),okolna jezera itd. opet ja ne idem tamo zbog provoda i daleko od toga da sve to uzimam zdravo za gotovo ali opet verujem da imam mnogo veće šanse da stvorim nešto u životu nego ovde.
Tako da nisam hteo nikog da uvredim i kažem nešto loše samo smatram da je to nažalost realna slika.
Boki zemo razumem te potpuno nemoj da se uvrediš,žao mi je zbog tvog gubitka ali to je život čast te gazi čas te mazi,ja imam ujaka koji je prošao dosta sveta,radio svuda i svašta,stvarno pravi pravcati majstor ma što se tiče gradnje,seče šuma,popravki i svega ostalog, mogo je da ostane,živi i radi u Sloveniji pošto su tamo bili kao izbeglice itd ali je ostao da čuva majku(a znam još slučaja),i kad su se vratili u Bosnu,pošto je moja majka od tuda,nakon nekog vremena je umrla dobio je kuću što su mu pripisali i to jeee,sad nema ni ćorav dinar,posla ama baš bukvalno nikakvog,i evo dok ti pišem ježim se,a najstarija ćerka(meni sestra) treba da mu na kraj godine krene u srednju i znaš šta joj oni kažu (( para se nema kako ti misliš da ideš,čuvaćeš krave radićeš poljoprivredu i to ti je,a oni su jedno mesto blizu Doboja pa tu treba da se plaća put,stvari za školu itd. (( zato sam i napisao gore,ma koliko god da je teško ljudi shvatite imate jedan život i proživite ga,grabite na sve strane da stvorite sebi boljitak jer to drugi umesto vas sigurno neće,a život ne čeka......

breee ubiće vas romantika
4. 10.10.2011. završeni lekarski pregledi
5. 12.10.2011. intervju
6. 13.10.2011. vize u pasošima
7. 20.03.2012. Adios amigos
Reply With Quote