[QUOTE=mijan;25823]Samo bih ovde ubacio info da je danas na onom javnom postavljanju pitanja za vice konzula bilo pitanje sta uciniti ako se greskom predaju 2 prijave? Odgovor je bio da se kontaktira emailom u Kentucky i da ce oni to da SREDE! Znaci mozda i ima neke nade za one sa duplim prijavama.
Bilo je i zanimljivo pitanje da li je potrebno prikazati dokaz o posedovanju nekog novcanog iznosa u svom vlasnistvu na razgovoru u ambasadi.Nisam video da je tu ostavljen odgovor.Nema odgovora da li zato sto ne mogu to da potvrde javno ili je slucajno odgovor izostavljen ostaje misterija.[/QUOTE]
Molim te da ne iznosis dezinformacije ovde.Ispratila sam sva pitanja i odgovore i jedna devojka je pitala sta da radi posto je poslala dve prijave-odogovor je bio da ce biti diskvalifikovana i da se tu nista ne moze uraditi.Stvarno ne znam sta si ti i gde citao,ali sigurna sam da konzul sigurno ne bi rekao "kontaktirajte KCC i oni ce to da SREDE"
A pitanje oko novca je bilo ovo "Postovani,ukoliko osoba bude izvucena putem DV programa da li ta osoba mora da ima odredjena novcana sredstva koja mu moraju biti garancija i da li je potrbno da ima nekog rodjaka u US.
Unapred hvala i pozdrav"
Odgovor je bio ovaj "U.S. Embassy Belgrade Halo Srdjan, nije obavezno, ali postoji mogucnost tokom intervjua da ce konzul traziti te detalje."
Pitanje oko socijalne pomoci "Da li osoba koja dobije green card, u slučaju ne zaposlenosti u Americi, ima pravo na socijalnu pomoć, koliko dugo i pod kojim uslovima?Hvala na informacijama."
Odgovor :"Halo Maja, ako konzul misli da neko ce neko socialjnu pomoc u Americi, u tom slucaju viza nece biti "
|