Citat:
Prvobitno poslao korisnik dreamerns
Meni je otac uvek govorio "Domovina je tamo gde ti je lepo" :-)
I sam si rekao da si prekratko u americi....i ja sam tako razmisljao u pocetku, danas razmisljam drugacije. No, svi smo drugaciji i imamo drugacija iskustva, zelje i sl.
|
Slazem se s tobom dreamerns, iz vise razloga: ja sam kao student zivjela u Pgh malo, navikla se i dan danas razmisljam i o Pgh kao o mojoj kuci, jednostavno mi je prirastao srcu.
SA je gdje sam odrasla, ali da budem iskrena nije to to, meni ovdje menatalitet ljudi ne odgovara, uvijek nesto ostavi,sutra cemo... Ne meni u Bosni nije lijepo, pogotovo zadnjih godina, ovdje moj posao nije cijenjen, na to se gleda sa nipodastavanjem, nazalost.
Bosna nije meni dala nista, dok sam u US magisterij koji bi me kostao $55000 skoro pa dzaba dobila (placala sam samo neke fees, total $3000). Vratim se u Bosnu, da pomognem toj grani (kojoj je pomoc zaista potrebna) ovdje hoce da nostrifikujem diplomu za 1000 KM, a ne garantuju mi da ce mi biti nostrifikovana!!

Srecom dobih ovu DV, pa imam sansu da odem gdje cu biti cijenjena i ja kao osoba, i kao radnik... uh ovo je bilo off topic, ali povuce me ono domovina od bockymana, .....