View Single Post
Staro 06.11.2011, 04:52
spectra's Avatar
spectra spectra je offline
Stari vuk

Datum prijave: 06.10.2009
US lokacija: California
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

Evo, da i ja dodam iz svog primjera - kako smo mi za par prvih mjeseci rijesili stanovanje, obzirom da ni mi nismo nikoga imali ovdje.

Naime, trazili smo da rentamo stan dok smo jos bili u BiH, ali to je vraski tesko (jer nemate nikakvu kreditnu historiju), i rizicno (jer ne mozete da pogledate stan, a nemate nikoga da pogleda za vas)..a prilikom rentanja morate da potpisete ugovor na barem 6 mjeseci, ako necete da placate basnoslovne sume..
Nekako smo dosli do maila jedne agentice, koja nam je, nakon sto smo joj objasnili situaciju, preporucila website www.airbnb.com
To je sajt preko kojeg mozete naci smjestaj kod nekoga ko ima viska stambenog prostora, u svom domu. Dodatno placate service fee, cime airbnb garantuje da je sve uredno i da vas niko nece zeznuti za vas novac.. (placa se PayPal-om)
Nama je to bila odlicna varijanta, jer tako barem imas nekoga da pitas gdje i sta, neki savjet itd..., jer kazem, nismo poznavali nikoga - a sada smo veliki prijatelji sa ovom predivnom porodicom koji su nam zaista mnogo i pomogli, u tim prvim trenucima.

Generalno, dolazak bez igdje ikoga je velika AVANTURA... Meni je, priznajem, najgori momenat bio kada smo sami izisli s aerodroma...
Prva koverta stigla: 25.05.2010.
Prva koverta vracena: 31.05.2010.
Stigla koverta u KCC: 02.06.2010.
Završen ljekarski: 21.03.2011.
The Day: 01.04.2011.
Green Day 06.04.2011
Reply With Quote