View Single Post
Staro 06.11.2011, 13:28
oskark's Avatar
oskark oskark je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 10.06.2010
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Zrenjanin
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik spectra Prikaz poruke
Evo, da i ja dodam iz svog primjera - kako smo mi za par prvih mjeseci rijesili stanovanje, obzirom da ni mi nismo nikoga imali ovdje.

Naime, trazili smo da rentamo stan dok smo jos bili u BiH, ali to je vraski tesko (jer nemate nikakvu kreditnu historiju), i rizicno (jer ne mozete da pogledate stan, a nemate nikoga da pogleda za vas)..a prilikom rentanja morate da potpisete ugovor na barem 6 mjeseci, ako necete da placate basnoslovne sume..
Nekako smo dosli do maila jedne agentice, koja nam je, nakon sto smo joj objasnili situaciju, preporucila website www.airbnb.com
To je sajt preko kojeg mozete naci smjestaj kod nekoga ko ima viska stambenog prostora, u svom domu. Dodatno placate service fee, cime airbnb garantuje da je sve uredno i da vas niko nece zeznuti za vas novac.. (placa se PayPal-om)
Nama je to bila odlicna varijanta, jer tako barem imas nekoga da pitas gdje i sta, neki savjet itd..., jer kazem, nismo poznavali nikoga - a sada smo veliki prijatelji sa ovom predivnom porodicom koji su nam zaista mnogo i pomogli, u tim prvim trenucima.

Generalno, dolazak bez igdje ikoga je velika AVANTURA... Meni je, priznajem, najgori momenat bio kada smo sami izisli s aerodroma...
Ovo je stvarno super predlog. Razmisljao sam da nadjem smestaj preko Couchsurfinga, sto interesantno, a i besplatno je sto je veliki plus, ali najgore je tusto mozes da ostanes samo dva tri dana tu.
A interesantno je da na ovm sajtu (Airbnb) ima i opcija za mesecno iznajmljivanje sobe koje mogu reci da su dosta povolje.
Hvala spectra na predlogu
22.05.2012. Stigla koverta u Kentucky
29.01.2013. Obavljen lekrski pregled
20.02.2013. Interview Uspesno Obavljen
21.02.2013. Viza u pasosu!!!
08.03.2013. Avionska karta
27.04.2013. Vezite se, Polecemo POE Seattle

Oskarov Blog

zelenadvlutrija.blogspot.com
Reply With Quote