View Single Post
Staro 11.11.2011, 21:04
miladinovicb miladinovicb je offline
Član

Datum prijave: 31.10.2011
Nepromenjeno

[QUOTE=Zana;26143]Ne, to ne stoji iza tog linka - to stoji u tvom profilu, u tvojoj licnoj prijavi - u odgovoru na podneti zahtev. Po meni su reci "proverimo" i "zvanicnom" sasvim dovoljne da se shvati da nije podnosenje aplikacije za ucestvovanje u DV lottery u pitanju. Oni koji nisu popunili ova polja nemaju nista od toga.

Anyhow - to je nesto o cemu treba da se razmisli posto je ocigledno da "Moja Prijava" ne funkcionise kako bi trebalo i shodno tome zaista mislim da u tom obliku ne treba da postoji na sajtu. Ili mozda da se "Prijava" kao rec promeni u nesto drugo?

U vreme kad sam ja konkurisala, prijava nije bila elektronska. Nije bilo Foruma. Nigde nije mogla da se pronadje informacija o pravilima ucestvovanja (osim na zvanicnom sajtu, koji u to vreme nije ovako izgledao). Ambasada US nije bila ovako otvorena kao sada. Aplikanti su se nadali da ce Posta da isporuci aplikaciju u tih mesec dana koliko je prijavljivanje trajalo. Nije bilo FB za povezivanje aplikanata. Intervjui su bili u Madjarskoj dobar broj godina. Nisi mogao da telefonom dobijes nikoga da ti pojasni ta pisanija o garantnom pismu i novcu. Nije se znalo sta se desava na intervjuu. Fotografi nisu znali kakva fotografija treba da bude. Sva dokumenta su morala da budu prevedena. Iz ove perspektive - sada kad znam dosta ljudi koji su u to vreme izvuceni, niko nije imao probleme ni sa cim osim uzbudjenjem.

Samo na ovom forumu je otvoreno (i kasnije sastavljeno ili obrisano) jedno 50-ak tema o "kuku lele kako da se slikam", nesto manje o "a koju skolu ja imam", "puste pare - koliko mi treba" - ostalo da i ne doticem :grin: Uputstva za DV su i na srpskom i na engleskom i jos 20-ak jezika, Ambasada radi promocije, odgovara preko FB, Foruma i ovaj i jos ko zna koliko....

Pa sad - da li je obrnuta ili direktna proporcija, vama je na volju :grin::grin::grin: Ja sam isla "old-fashioned" grlom u jagode, pricam na srpskom, nemam pare, fotografija neogovarajuca, nemam familiju u US, nemam pojma sta se zbiva no tamo ni ovde (dozivela stres od benzinske pumpe prvi dan jer ne sipa cika gorivo - ok, bas i nisam ocekivala da se prodaje u plasticnim flasama na uglu ali nisam ocekivala ni samouslugu). Dakle, ko velim da pomognem sa bla, bla - ali ne vredi. Ne kazem da odustajem :grin::grin: ali sve je vise ljudi koji bi sve nesto na gotovo, bez preteranog razmisljanja. I tako...

Petak je, a i 11/11/11 :grin::grin: Ajd' u zdravlje i vise srece sledeci put.

p.s.
Kad sam sad Pravi "Amer", sta li cu da budem sa 1,000?!?!?! Hmmmmm![/QUOTE]

Svi se saosećamo sa tobom, i jako nam je žao što si se mučila 90-ih godina prošloga veka oko prijavljivanja za Zelenu lutriju, pored svih muka oko inflacija i krize,
Ali vremena se menjaju, tehnologija napreduje, pa ako u to vreme nije bilo objašnjeno kako se prijavljuje na lutriju, ne znači da i sada treba da bude isto tako.
Ako se i pored silnih foruma i sajtova o načinu prijave na Zelenu lutriju, u poslednje četiri godine diskvalifikuje preko 1/4 prijavljenih, to znači da postoji neki problem.
Do tada skoro i da nije bilo diskvalifikovanih.

Sve u svemu:
Ljudima se mora bolje predstaviti sistem prijava i funkcionisanja Zelene lutrije.

Čoveku je prvi put da se prijavljuje, kao što je i tebi bilo nekada prvi put.
Treba mu pomoći, jer je ovaj forum baš mesto za to.
Ako ga igrnorišemo i napadnemo ga samo zato što nešto nije shvatio oko prijavljivanja, onda ne znam čemu služi ovaj forum.