[QUOTE=domo-kun;26181]Ma to je nekad moglo... Ali od kako je tehnologija napredovala veoma tesko... Sanse da se predje su veoma male...
Bila je na discovery-u emisija o pogranicnoj policiji, 90% epizoda je bila o granici izmedju Meksika i USA.
US pogranicna policija ima postavljene kamere kao i IR kamere na samoj granici, kao i razne senzore koji se aktiviraju na glas/korake i odmah obavestavaju. Takodje postoje razne kopnene patrole (kao i helikopteri) koje danonocno cuvaju granicu, postoji i bespilotna letelica koja je posebno namenjena za hvatanje, sa kojom se motri i kopno i more...
Nego da ja pitam vas, pratim odavno ovaj forum kao i lutriju, i nikako mi nikad nije bio jasan broj prijavljenih iz Afrike, svi znamo kakvo je stanje u africkim zemljama i ako uzmemo za primer Nigeriju, bas me zanima koliko je stvarno prijavljenih i dobitnika uopste iskoristilo lutriju i izaslo na interview?
Cifra od $819 nije uopste mala, a da ne pricam jos o ceni avionske karte + pare za prezivljavanje dok ne nadjete posao...
Ovo uvodjenje placanja prijave ipak ima da smanji prijave i da omoguci onima koji imaju i koji stvarno zele da dobiju i iskoriste zelenu kartu. Moje misljenje je da veliki procenat ljudi koji salju prijave ni ne zna da je potrebno platiti vizu, avionsku kartu + svasta jos kada se stigne u US... vec se vode mislju da ako ih izvuku na "lutriji" da imaju placenu vizu, put, smestaj...[/QUOTE]
Nisu samo patrole pogranične policije i snaga sigurnosti u pitanju, možda je već mnogima poznato da se na granici U.S i Meksika grad zid dugačak oko 1.100 km, kako bi se sprečila ilegalna imigracija u Obećanu zemlju.
[url]http://fivewpg.com/email.php?id=11135[/url]