View Single Post
Staro 03.12.2011, 19:43
Score's Avatar
Score Score je offline
Stari vuk

Datum prijave: 06.07.2010
US lokacija: San Francisco Bay
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik mijan Prikaz poruke
Jao Score bas si uzdrmao forumase svojim nesebicnim postom o komercijalnom tj. stetnom nacinu ishrane i zivota u USA. Prosto da se covek zapita da li zaista zeli da ga izvuku na lutriji ili ne?!
Poz.
To ti je sto ti Mijane, prijatelju. Bolje da se pitas sad nego posle. Samo jedna stvar da svima bude jasna, onima koji jos nisu otisli, ovde cete imati mnogo toga sto tamo gde ste sad nemate - ponude za posao, mogucnost da kupite auto itd, ali necete imati gomilu stvari koje imate sada - dobra klopa, normaln zdravstveno, itd.Ovde cete ziveti u sistemu koji se specijalizovao da od vas izvuce novac na milion nacina, ponekad potpuno nepredvidljivih i skoro uvredljivih. Evropa je za US kao svemirski brod i Yugo, gde je Yugo USA. I nemojte pogresno da me shvatite vi koji citate, nisu u pitanju pare nego nacin zivota. Samo jedan primer, ovde se vecina poslova, (ovde-California) placa od 8,5$ do uglavnom 10$ na sat sto je suma kiju sam ja kao najnizi gastarbajter na totalno crno dobijao u Nemackoj davne 1985!! Pa sad vi vidite i ljudi to uglavnom prihvataju. Ja nisam u toj grupi i nisam ogorcen to je samo moja observacija. Sa druge strane imas ljude koji zaradjuju 400.000-600.000 $ godisnje, advokati i to. Normalnim radom.nemas sanse da dodjes do nekih vecih para jer ti sistem koji cuva i sluzi bogate nece dozvoliti. Moras biti u biznisu ili nista, ako vec nisi lokalno edukovan advokat ili doctor. A credit rating je totalno druga horor prica za ljude koji nemaju nikog da im drzi ledja.....