View Single Post
Staro 12.12.2011, 18:50
dreadnot's Avatar
dreadnot dreadnot je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 24.06.2009
US lokacija: Milwaukee, WI
YU lokacija: Beograd, RS
Pošalji Yahoo poruku korisniku dreadnot
Nepromenjeno

Da, moguce je... Ja za sada imam dve kreditne kartice (druga tek stigla), a svakog meseca mi stize barem desetak ponuda da uzmem jos neku. Koristim kreditnu karticu kao sto je vec opisano - kupujem, pa pred kraj meseca prebacim sa debitnog racuna na kreditni da pokrijem trosak, tako da me banka zapravo kreditira jedno pola meseca, a ne zaradjuje na meni ni cent, jer strogo pazim da ni jednom ne prebacim neki dug u sledeci mesec. On-line kontrola racuna jako pomaze, jer svako malo proveravam sta je od racuna proslo i kakvo je trenutno stanje na svim racunima (uf, kao da imam neke pare, srecom nema bas mnogo da se proverava), tako da u svakom trenutku znam koliko imam na raspolaganju do sledece uplate i koliko mogu da se "pruzim". kao sto je receno, sasvim sam bio srecan i sa debitnom karticom, ali je bildovanje kreditne istorije toliko bitno da sam prosto morao da uzmem i kreditnu. Moji primeri iz zivota su da sam morao da imam supotpisnika kada sam uzimao kola na lizing i da nisam mogao u T-mobilu da dobijem paket koji sam zeleo, jer me u tom trenutku nije bilo nigde sto se tice kreditne istorije (dakle, nisam imal losu... jednostavno nisam imao nikakvu jer smo tek dosli). Sada, posle godinu dana "lepog vladanja", ponude samo pristizu, svi bi da ti nesto tutnu kad vide da redovno placas...

02. 11. 2008. - Prijava za DV 2010
05. 06. 2009. - Prvi koverat stigao, broj 19xxx
01. 07. 2009. - Formulari poslati u Kentaki
09. 07. 2009. - Formulari stigli u Kentaki
04. 12. 2009. - Stigla druga koverta
22. 01. 2010. - Obavljen lekarski pregled
27. 01. 2010. - Obavljen intervju, odlozeno viziranje
09. 04. 2010. - VIZE U PASOŠIMA!
17. 09. 2010. - D(eparture) Day