View Single Post
Staro 25.12.2011, 12:27
mikiSA mikiSA je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 01.07.2011
US lokacija: juzno od CHI, IL
YU lokacija: Sarajevo, BiH
Nepromenjeno

[QUOTE=Adnan;26611]Da li te mogu zamoliti za nesto vise informacija o dokumentima koji si prikupila jer kako vidim iz Sarajeva si kao i ja ... trebaju mi samo informacije gdje/sta/kako ... znas kako je to kod nas sve zamrseno kad pocnes ganjati te famozne papirice ... institucija milion .... ne znas gdje ces :nene:[/QUOTE]

Ovo ces pokazati kad dodjes tamo da uzmes ID/vozacku:

1. pasos (imas ga vec) : da pokazes da je to tvoj potpis, moze i SSN koji ces dobiti nakon 2-3 sedmice
2. opet pasos (imas ga) da dokazes datum rodjenja: U.S. Visa pokazes u pasosu vizu.
3. Rental/Lease agreement (i ovo ces imati ) ili Utility Bill (electric, water, refuse, telephone land/cell, cable or gas, issued within 90 days of application)

E sad, ja vec imam i ID i vozacku jer sam tamo studirala (mislim da mi je sve validno bar do 2014), a ja sam ponijela pasos, moj SSN, I-20 form (iz skole da dokazem da sam legalno tamo na F vizi), i moj lease agreement. (imala sam uz sebe i moju licnu i vozacku iz Bosne, za svaki slucaj).
Ako sve poneses sto treba nema nikakvih problema da se dobije ili ID ili vozacka (vozacka: polazes pismeni preko kompa, a onda ako to prodjes dobijes papir na kojem ti odobravaju da polazes voznju)

Ma nemoj da se brines, sam si rekao da je to malo uredjenije nego ovdje kod nas :1072:
Ako imas jos neko pitanje slobodno postavi, bice mi drago da pomognem.

LPR od 31.5.2012.
-----------------------------------------------
USA citizen 20.9.2017.