View Single Post
Staro 27.12.2011, 18:15
vuxanne vuxanne je offline
Amer

Datum prijave: 13.10.2009
YU lokacija: Bilo kuda kiki svuda
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Mikimax Prikaz poruke
Dragi forumaši,

nađoh ovaj sajt i mogu vam reći da mi je dosta toga postalo jasno nakon detaljnog čitanja ranijih postova i mnogo tema.

Da ne dužim, imam nekoliko pitanja:

1. Čekam lutriju sledeće godine, na ovu sam zakasnio, kakve su mi šanse da dobijem?

2. Čvrsto sam odlučio da pičim za USA, mislio sam da se sledeće godine ubacim na neki njihov fax da završim zadnju godinu studija, da li postoje neke varijante da se ostane i radi nakon faxa i naknadno dobije radna viza pa možda i zelena karta?

3. Imam rođake u USA, imaju pasoše i državljanstvo, da li mogu nešto preko njih da odradim za useljenje (loza preko majke, njena braća od tetke)

4. Pošto niko ne priznaje diplome BG fakulteta (završio Višu poslovnu, BK menadžement i FON master) može li se desiti da me njihov državni fax primi da završim četvrtu godinu osnovnih studija i da odradim predmete koje mi odrede kao razliku?

5. Može li se kao student zaraditi koja para, negdje sam pročitao da se sa studentskom vizom mogu raditi samo part-time yobs?

6. Državljanin sam CG, rođen u BG, da se prijavim na lutriju za CG ili SRB, gdje su bolje šanse?

7. Ukoliko neko ima ikakvih iskustava sa školovanjem u USA molim ga da postuje sve moguće informacije.

Hvala svima na odgovorima
Otkud ti ideja da se ne priznaje master sa FON-a? Ja licno mislim da ti je undergrad varijanta skupa i nepotrebna. Upisi neke MS studije ili PhD, mogu da ti daju F1 vizu i da ti placaju dok studiras. Evo kopiracu ti nesto sto sam postovala u drugoj temi koja se odnosi na necije iskustvo sa dodiplomskim studijama.
Reply With Quote