View Single Post
Staro 05.01.2012, 07:46
mikiSA mikiSA je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 01.07.2011
US lokacija: juzno od CHI, IL
YU lokacija: Sarajevo, BiH
Nepromenjeno

[QUOTE=Good Spirit;26689]Ko ti je to rekao? Ako su ti to rekli ovi iz naših agencija koje organizuju te programe, to nemoj uzimati za ozbiljno ...

Ja sam igrao lutriju i pre apliciranja za J1 vizu i nakon (2007).

[B]Nemojte širiti dezinformaicije.[/B]

@Tamara85: Igranje lutrije ti ne utiče ni na jednu vizu. Ako te pitaju što igraš, lepo reci: Zato što bih želela da živim i radim u SAD. tačka. To je poenta igranja lutrije. Ajmo da prestanemo više sa teorijama zavere. Sigurno je neko dokon rešio da objavi lutriju kao navlakušu za ljude koji će da se prijavljuju na razne programe pa da imaju eto razlog da ih odbiju ... dajte stvarno ...

Jedina stvar vezana za J1 vizu je ako ideš na program gde je sponzor SAD agencija a ne npr privatna kompanija. Onda dobijaš zabranu vraćanja u SAD na 2 godine. I to ne zato da bi te kaznili nego već da bi ta znanja primenila u svojoj državi jer je to poenta programa. Nakon isteka 2 godine bez probelma možeš da apliciraš opet.

Za J1 vizu je najbitnije da si redovan student i da si dala neki ispit u skorije vreme.

Moj savet svima ne zamarajte se oko pitanja vezana za lutriju. Mene nikada nisu pitali za istu a bio sam 4 puta na intervjuima za razne vize. Takođe nikoga koga znam lično nisu nikada pitali za lutriju ... a svi je igraju.

Sve ovo zasnivam na ličnim iskustvima i ljudih koje znam, takođe sam prisustvovao dva puta na tribinama koja se tiču lutrije i drugih programa gde su direkzno konzuli ambasade odgovarali na pitanja.[/QUOTE]

Ne sirim dezinformacije, ovo su meni rekli na pre-departure orientation iz State Departmenta, kod mene je J1 sponzor bio vlada USA, pa valjda zato. Djevojka nije rekla preko koje ide J1 vize, pa sam pomislila da ide preko nekog programa akademske razmjene za koje vazi ovo pravilo.

LPR od 31.5.2012.
-----------------------------------------------
USA citizen 20.9.2017.