View Single Post
Staro 23.01.2012, 19:20
dejancic's Avatar
dejancic dejancic je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 14.05.2008
US lokacija: LA
YU lokacija: BG
Nepromenjeno

[QUOTE=vuxanne;26882]
U ovim gradovima koji imaju gradski prevoz (svaki univerzitetski ima) ne mora da se kupuje automobil.
[/QUOTE]

Ovaj deo bih uzeo sa dozom rezerve. U Chicago-u kao jednom od milionskih gradova po celom gradu imas i gradski prevoz, a i kuda da setas. Neki "univerzitetski" gradovi ti pruzaju istu slobodu. Medjutim, ajde da zamislimo da ja vise nisam student. I moje kretanje nije, uslovno receno, ograniceno na kuca-univerzitet. I kada pocnem da trazim posao onda uglavnom i nemam preterano mnogo izbora. I desi mi se da nadjem posao, ali lokacija je skoro u predgradju. I posao je mozda relativno blizu dela grada gde zivim. I mozda cak imam i javni prevoz na raspolaganju. Ali mi raspored autobusa ne ide na ruku. Ili je mozda poslednji autobus u 23h. Ili na primer dobar deo puta nemam trotoar za pesake. :smrc: Ako mene pitas, da li da kupim kola ili da stavljam glavu u torbu pesaceci putem, ja cu kupiti kola. I onda cu doci na forum da napisem da po mom skromnom misljenju velicina grada, broj univerziteta kao ni mnogi drugi faktori ne uticu na kvalitet javnog prevoza. I da ako zelis da zivis normalno, a da ne kupujes kola u startu onda treba da ides u par vecih gradova koji su mnogo puta izvikani na forumu sa pohvalama na racun javnog prevoza. Ili se treba detaljno raspitati o prevozu za tacan grad gde se ide, pa ako vam raspored i ruta odgovara, samo napred...

Pozzz