[QUOTE=vuxanne;26940]Slicno tim gradovima. Zapadni Lafajet, Indijana, 3 h od Cikaga, 1h od Indijanapolisa. Meni je stan sa svim troskovima 2006 kostao 560 dolara. [B]I jesmo spavali pola godine na duseku za naduvavanje. Velika stvar.[/B]
Opet podvlacim: [U]ja ne savetujem da se stedi i zivi tako godinama (ali da se moze), vec za one koji nemaju pare na pocetku da kupe auto[/U]. Ali ako imate vise para kad dolazite, znate sami, samo pametno rasporedite. Sve zavisi od pomoci koju imate kad stignete. Ako nemate nikog, svaka para vam treba. A ako se smestite kod nekoga za pocetak, onda naravno da moze i vise da vam na pocetku ostane u dzepu.
Ja sam tek nakon dve godine uspela da kupim Ford Taurus 1993 godine za 450 dolara koji je presao 240 000 milja. I vozila sam ga samo do prodavnice jer je bio totalni krs. Ako sam putovala iznajmljivala sam kola. [B]Ali opet, ja da sam otisla u McDonalld's da radim za minimalac, ako bi to provalili, deportovali bi me iz zemlje u roku od 3 dana. A vi (vlasnici zelene karte) to mozete da radite bez konsekvenci.[/B]
Nije neki zivot, ali ja sam docekala da sad vozim nova novcijata kola. Sta je koja godina vise manje ako imas jasan cilj i ako znas zasto radis sta kako radis. Ja sad radim OSAM meseci od DVANAEST koliko ima u godini. Meni je vredelo da neko vreme pesacim i spavam na duseku.
NAPOMENA: Ja ne savetujem nikome da radi kao ja, samo iznosim svoje iskustvo i dajem primer da moze i drugacije. Bez auta na pocetku, da sumiram.[/QUOTE]
Na duseku sam spavao 3 meseca dok ga nisam izbusio i mogu ti reci da nikada bolje nisam spavao (ovo nije reklama :obrva:). Dusek sam naveo kao jednu od stavki da bih ukazao na cinjenicu da ljudima ne treba da bude uteha "krpljenje" i to da se "moze ziveti..."
Sto se ove druge stvari tice zao mi je sto nisi bolje bila informisana. Verovatno bi ti bilo lakse. Hiljade studenata rade raznorazne poslove van fakulteta, a ja licno znam bar desetak ljudi koji imaju mnogo bolje poslove od McDonalds-a a koje zvanicno ne bi trebalo da rade. I to traje tako godinama... Nekima koji su dobili green card poslovi u proslosti nisu predstavljali nikakav problem.