View Single Post
Staro 28.07.2008, 16:24
landlord's Avatar
landlord landlord je offline
Amer

Datum prijave: 21.05.2008
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Sarajevo, B&H
Nepromenjeno

Da dovedes sestru ne znam bas.. nije jednostavno i jako puno traje...

E sad, sto se tice te papirologije, to je jedan on line formular koji se popuni na stranici www.dvlottery.state.gov i to je totalno besplatno. Ova stranica je online samo u periodu novembar - decembar, kada traje prijava za lutriju. Dakle na toj stranici samo popunis obrazac, toliko je jednostavno da nemozes da vjerujes.

E sad ove agencije tipa USAFIS, ti nude da te prijave na lutriju u ovom periodu novembar-decembar, ali oni cijele godine skupljaju prijave od ljudi, i u ovom periodu prijave ljude. Na njihovoj stranici kada im sve to platis, ispunis gotovo identican formular kao sto je na dvlottery.state.gov stranici. i isto tako upoloadas slike bas kao sto bi to ucinila na gorenavedenoj stranici.
Dakle i za jedno i za drugo ti treba da popunis isti formular samo na jednom mjestu to uradis besplatno a na drugom platis.

Ko god ti kaze da ako platis da su ti vece sanse - laze te. Dakle i sto se brzine tice oni isto cekaju ovaj period i tada te prijave.
Papirologija nase zemlje ti ne treba da bi se prijavila na lutriju. Zato opusti se i uzivaj i pametnije potrosi te pare.
26.5.2008 - uzvratio sam im svojom kovertom
29.5.2008 - dobili su moju kovertu
04.2.2009 - stigla druga koverta
19.2.2009 - uspjesno zavrsen ljekarski pregled
26.2.2009 - AOS stigao
13.3.2009 - zakazan intervju
17.3.2009 - Dan kad sam pozelenio

U Americi od 24.05.2009.
Reply With Quote