[QUOTE=steficacvek;26533]Nije tacno dreadnot. Ja sam toliko citala i istrazivala o tome i uvijek je odgovor bio da su najbolje musterije one koje otplacuju cijeli balans. Kazu nikad nemoj da potrosis vise od pola od ukupno balansa na kreditnoj kartici, ali svaki mjesec je koristi, i uvijek plati cijeli balans.
Druga stvar je da imas razlicite linije kredita, auto na kredit, namjestaj, elektronika ... Ako sve to imas, za dvije godine ti je skor 800![/QUOTE]
U potpunosti se slazem sa gore navedenim...Ne znam od koje se cifre krece sa credit score-om, ali sam ja na primer za 1.5 godina stigao na cifru od 730. Prva kartica mi je bila secured naravno, sa limitom od 500 (i istim depozitom naravno - koji mi je vracen tacno godinu dana posle otvaranja i kartica je presla u regularnu creditnu). Drugu sam otvorio posle nesto manje od godinu dana od otvaranja prve a u medjuvremenu sam dobio i Best Buy store credit carticu. Uz redovno placanje i nekasnjenje nikada ( pored ove dve credit kartice i dve store credit kartice placam ratu za auto i racun za mobilni telefon) i uz strpljenje naravno mislim da se moze stici kao sto Stefica rece do skora od 800.