Citat:
Prvobitno poslao korisnik Mr.Marzik
1) Naleteo sam na prilično načelne preporuke kad treba kupiti avionske karte koje, bar prema onome što sam ja mogao da pročitam, nisu zasnovane na nekom "opipljivom/konkretnom iskustvu" (tipa 3 meseca pred let, što je pre moguće i sl...). Pretpostavljam da su iskustva vrlo različita, ali me interesuje u kom periodu pre odlaska su forumaši kupovali svoje karte.
|
Ukoliko je pitanje kada kupiti kartu da bih je platio sto jeftinije onda po meni bas i nema nekog apsolutno tacnog odgovara. Definitivno ne treba cekati previse i kupovati kartu par dana pred put, ali po meni nema potrebe ni kupovati je previse rano. Prost primer, u momentu kada sam gledao karte Lufthansa je izbacila njihovu ponudu za zimu u Evropi i automatski je spustila cenu karte za neke 2 do 3 stotine dolara. Ja sam kupio kartu i posle par dana dobio mejl da je jedna agencija izbacila ponudu koja je jos povoljnija. Da sam znao
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Mr.Marzik
2) Naleteo sam na pominjanje nekakvih penala za otkazivanje povratne karte. Da li to zaista postoji? Može li avio kompanija da me kazni ako odlučim da ne iskoristim svoju povratnu kartu? Zvuči mi glupo i neostvarivo, ali ipak da proverim. Ne bi to bila prva nelogičnost na koju nalećem 
|
Moje iskustvo ne potvrdjuje ovu ideju. Nisam koristio povratnu kartu i nisam placao nikakve penale.