View Single Post
Staro 15.02.2012, 05:27
kaneolopa kaneolopa je offline
Stari vuk

Datum prijave: 16.02.2009
US lokacija: SF Bay
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik bora Prikaz poruke
dreamerns procitao sam postove tvoje zene koja je trazila posao godinu dana -nesumnjam da je ulozila puno truda da ga nadje i to je to neka prica koja se ponavljala tokom mojih boravka u americi

da bi se nasao posao u americi treba da si zesce agresivan i da bukvalno povlacis ljude za rukav -cv /resume-radno iskustvo-popunjavanje aplikacija on line /kacenje cv na raznorazne sajtove itd abolutno vode nepije ako ti je stvarno stalo da pocnes da radis ''iz cuga ''
to je moje misljenje i stojim 100% iza njega ,ja sam dosta mladji od vecine na forumu (24 godine )i vecina ljudi koje san sretao po americi su bili nesto malo stariji ili mladji od mene
Boro, ja nisam nasla posao iz cuga, ali nisam dala niti dupe nekome, niti sam potplatila ikoga niti praktikovala srbijanske fore na trange frange. Dobila sam ga iskljucivo i samo na ZNANJE. Ako stvarno imas muda i da stanes na crtu i umece da prodjes kroz svih 4-6h intervjuisanja minimum... nema ko te nece zaposliti. Samo je meni uzelo vremena da dodjem do takvog intervjua.

Citat:
e sad dali oni drhte sto ce biti otpusteni ako im rejting padne -mozda -nisam primetio s obzirom da imaju stvarno druge prioritete u zivotu -recimo da odu na neki after party svako vece
koliko sam shvatio u americi uopste nije lako otpustiti nekoga ?!-automatski toj firmi skace stopa osiguranja - tako da sto vise otpustaju to im ustvari rejting pada
takodje moraju da placaju unemployment tome koga odpustaju (bar deo )i redovno se desava da bivsi zaposlenici tuze poslodavce ..
Lepo si izucio celokupan sistem. Moze se doci do svih normalnih pozicija samo sto postoji sistem... svaka firma ima tip rezimea koji prolazi ili ne... svaka struka ima terminologiju i skop recenica koji su pozeljne... da ne idemo u detalje previse.

Citat:
sto se tice troskova koje pokrivaju MTV/E!...sve je overeno -kola su dobili na upotrebu i platili su im stanove i placali gas -takodje su imali i kartice za ''trosak''-kad izadju +klopu na poslu +macbook laptopove (koje su bacakali okolo) i iphon-ove +avio karte (prva klasa ) za LA/SD/SF/WA/LV ako treba da se ide poslom +hotelski smestaj(nista ispod merriot-a)..mozda jos neke stvari koje sam preskocio ?

dali je to norma u americi da se sve to dobije od producentske kuce ?? nemam pojma -uz njih sam se i ja ''ogrebao''za izlaske /trosak ali ne i za posao ..
Sto se cudis to sto dobijes macbook laptop, prva klasa karte i sve po redu. To je za neke profesije sasvim normalna stvar. Ako radis na takvoj poziciji da treba da se putuje naravno da se ide prvom klasom... Ici po VIP zurkama je relativan pojam...

Posle nekog vremena oguglas na takve stvari pa ti vise nije ni cudno, to sto imas ... jedino nekome ko sveze dodje iz Srbije to sve izgleda tako jako neobicno i fascinantno.

U ovom delu amerike firme se takmice koja ce vise svoje radnike da razmazi, pa tako radnici dobjiaju svasta nesto, ne samo kreditne kartice od firme i gomilu tehnike...
Reply With Quote