View Single Post
Staro 16.02.2012, 22:22
Nina Nina je offline
Član

Datum prijave: 25.07.2011
Nepromenjeno Napomena za orginale i kopije

[QUOTE=Nina;27238]Prijava 2010 godine
2012EUR00020XXX
Ljekarski obavljen u Smiljanićevoj 22 ( tel. za zakazivanje 011/245-19-19, 064/199-88-67 ).
Prvo vadiš krv zbog spolnih bolesti – sifilisa ( kojeg nema već 20 godina, po riječima žene što vadi krv ), zatim u dr. ulici snimaš pluća ( taj snimak ti niko ne traži u ambasadi, ali moraš da ga nosiš ) . Pauza do 13h, tad ideš na rutinski pregled, ja sam primila 2 vakcine = 3.000,00 din + 150$ za komplet pregled. Imala sam potvrdu o primljenim vakcinama u djetinjstvu, ali nije bilo pomoći, sve su “ zastarjele “ nisam ulazila u raspravu … ko kaže da štrcaju vodu laže, rame me boljelo 7 dana .
Ljekarski važi 1 godinu i obavila sam ga 20 dana pred intervju . Vrlo su brzi I ja ih preporučujem.

Intervju u 8.30
Do 9.30 niko me nije ni pogledao, a onda sam prozvana u sobu br. 8
Od papira sam pripremila sljedeće:
1. Pozivno pismo na intervju, ne bi ga ni pogledao da nisam ponudila
2. Internacionalni izvod: orginal + kopija ( džaba bačene pare = 1.250,00 din – dobar je I ovaj običan jer sadrži sve potrebne podatke, al ajde kad je bal nek je I … ) orginal su mi kasnije vratili, a kopiju su zadržali
3. Uverenje iz kaznene evidencije policijske uprave R. Srbije: orginal ( ne vraćaju dokument )
4. Uverenje iz suda da nisam pod istragom: orginal ( ne vraćaju dokument )
5. Potvrdu iz Ministarstva pravosuđa R. Hrvatske – Odjel za kaznene evidencije, da nisam osuđivana ( ne vraćaju dokument )
ja sam rođena u Hrvatskoj i tamo živjela i poslije 16. godine i da se zna, nisam iz Zagreba,
a sve ovo imate na: [url]http://www.mprh.hr/Default.aspx?sec=236[/url] Obrazac IIa sam poslala iz Srbije popunjen i sa 40 kn u koverti, tako su mi i rekli kad sam ih zvala u Ministarstvo na broj +385 1 632 17 01 I +385 1 632 17 77 ( do njih je pismo putovalo 7 dana, a vratilo se kad su ga oni primili, nakon 2 dana )
6. Diploma srednje škole: orginal + ovjerena kopija – kasnije ti vrate orginal
7. Diploma više škole: orginal + ovjerena kopija – nisu ni pogledali, odmah sve vratili
8. 2 fotografije – obe vraćene
9. Pasoš
10. Taksa 440$
11. I – 134 ja sam imala ovjeren: Orginal + kopija – zadržali orginal

Znači ništa nisam prevodila, čak ni Cro potvrdu ( zvala ambasadu ( 011/ 306-4660, 306-4662 ) zbog toga i rekli da ne treba ).
Pitanja:
Ko vam je osoba kod koje idete, a koja je navedena na DS – 230 … od prijatelja prijateljica, a i ne idem kod nje – dala novu adresu odštampanu na A4 formatu sa imenom i prezimenom osobe, adresom i brojem telefona, od te osobe sam i dobila I-134, ali poslije slanja papira za Kentaki.
Šta planirate da radite: Za početak bilo šta, a kasnije kad usavršim jezik … Pogledom mi reče da smaram :)
Da li ste udati … Da li ste kad bili u Americi … da li ste kad tražili vizu … ne, ne i ne
Ok. sačekajte u čekaonici i tako do pola 12 … smorila se jer me nije pustio napolje, tad sam dala otiske prstiju
Oko 12h drugi razgovor – druga osoba, ali ista soba br. 8 ha ha ha
Pitanja:
Da li imate obezbeđen posao... NE … ponavljam istu priču … Koju sam školu završila … da li se zaklinjem …
I to bi bilo to … Budite smireni i kratki sa odogovorima … Ja nisam imala tremu, jer ništa nisam ni krila … bila sam iskrena u odogovorima.
Nadam se da ću barem malo pomoći jer i meni su drugi svojim iskustvom i hvala im što su to podjelili sa nama na forumu.
pozz[/QUOTE]

NIŠTA osim diploma ne treba da ovjeravate da je vjerno orginalu ... uz orginal uvijek dajete običnu kopiju i ništa ne prevodite, ako su dokumenti iz zemlje iz koje ste aplicirali ...