Citat:
Prvobitno poslao korisnik vuxanne
Iz Jugoslavije za Svajcarsku...
E moj burazere.
Vidim napisao si mi dugacko pismo, ja cu gledati da napisem najduze sto sam ti dosad napisao. Kao prvo, posto si rekao da se javim pa da kukamo zajedno, gledaj da se ne nerviras kad ovo budes procitao. Ja sve sto ti .................................................. ......... Svi mi protiv celog sveta. Bombe fijucu iznad glava. Sedim kuci i cekam da dodju po mene. Nisu dosli. Moj kum izgubi nogu u ratu. Stao na nagaznu minu. Bio talentovan fudbaler. Pocne leto. Pokusam da upisem fakultet sa 36 bodova od 40. Ne prime me ni na uzi spisak. Ostanem sam tu gde jesam. Odem na miting ZA PROMENU vlasti. Bace suzavac na nas. Pogusimo se. Opozicija razjedinjena, je.. im se za narod. Sta radim? Sedim kuci. Posla nema. Nerviram se.
|
Brate, koji text, koja depresija, shock to the system!!! Moj unutrasnji sistem! Ja imam slicni background, i bas me zveknulo...

Analiza situacije je do jaja, bas je takva. Medjutim, bas kada nemas mnogo da izgubis, mozes najjace da se boris jer - sta imas da izgubis? Takodje, ovo moze da zvuci onako, kao, teraj se, ti nisi u takvoj situaciji pa mozes da filozofiras, ALI...ko hoce ovo da prihvati ok, ko nece, meni opet ok.
NIJE SVE u onome sto radis, onome sto vidis i mozes da pipnes, najveci deo je u tvojoj glavi, nacin na koji vidis sebe kao luzera, ako je tako, u tvom ocekivanju da se neko sranje desi jer se uvek desava, pa se i desi. Ovo neko moze proglasiti praznovernom brbljarijom i vecina verovatno hoce, ali verujte mi - nije tako!
Ovo sto sam vam rekao je cista nauka koja je dokazana u eksperimentalnoj teoretskoj fizici i ja sam zivi dokaz za gomilu tih stvari i kao sto sam obecao pisacu o tome u blogu samo da se malo saberem sa vremenom...jedini mu problem sto je to u neku ruku nezahvalna tema, jer ljudi koji su u slicnoj poziciji kao taj decko ne zele da cuju ovako nesto od nekoga u mojoj poziciji, to ih cini ljutim, u fazonu, lako je tebi da trabunjas gluposti odatle, daj mi nesto opipljivo da promenim svoju situaciju, kao posao, vizu, nesto. A ono sto bi trebalo da razumeju je da nacin na koji zive svoj zivot, nacin ka koji vide sebe je integrisana greska, i da danas dobiju na lutriji (zelenoj ili nekoj drugoj), to bas nista ne bi promenilo jer je to taj isti covek koji ima istu predstavu o sebi - ja nisam dovoljno vredan i verovatno necu uspeti jer ovo, ono, uvek se nadje razlog, sve dok ga trazis. Potrebno je promeniti misljenje o samom sebi i onda se sve oko tebe promeni skoro samo od sebe.
Aj sad, ospite drvlje i kamenje kao sam ja full of shit. A bio bih vam zahvalan ako to ne uradite, svakako.
Voli vas (skoro) sve,
Score