View Single Post
Staro 09.03.2012, 12:21
aZZo's Avatar
aZZo aZZo je offline
Član

Datum prijave: 06.03.2012
Nepromenjeno

[QUOTE=noki;27462]I da jos nesto,ako planiras da radis kao vozac,na vreme uzmi medjunarodnu vozacku dozvolu posto,ukoliko nemas takvo nesto ima da te racunaju kao first time driver,pa ces morati sve od pocetka da polazes,i kad polozis ima da ti daju privremenu vozacku dozvolu(vazi 1 godinu),pa tek onda pravu,a ovde ti niko ne bi dao poso' vozaca sa probnom vozackom dozvolom.Ukoliko imas medjunarodnu vozacku dozvolu treba da polozis samo pismeni test,a ne i voznju(tako je samo za obicnu vozacku dozvolu klasa D)dok za kamion jos uvek treba da polozis CDL.
Ako neko zna vise o ovome neka napise svoje misljenje:;D:[/QUOTE]

Medjunardona vozačka se lako vadi. Platiš 2000 u AMSSu (bar sam zadnju toliko platio) i dobiješ je za 10 min.Od nedavno SRB ima nove vozačke dozvole koje ispunjavaju standarde EU, možda i USA i drugih zemalja jer je uvela novo kategorisanje vozila A1,B1,B2,C1 itd. Možda sada ne treba uzimati medjunarodnu. Isto sam tako pročitao, vezano za medjun.voz. da se sa njom može voziti mesec dana u USA a posle se mora vaditi njihova.
Sad me najviše muči to školovanje i da li ispunjavam zahteve. Ali videćemo....daleko je nova prijava.