View Single Post
Staro 26.03.2012, 13:13
vuxanne vuxanne je offline
Amer

Datum prijave: 13.10.2009
YU lokacija: Bilo kuda kiki svuda
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Magelan Prikaz poruke
@NightSky
Taj deductible je izvesna suma za koju se opredeljujes kad uzmes plan. Sto veci deductible, to manja mesecna premija. Mada, sto veci deductible to znaci da ces u toku kalendarske godine placati osiguranje, a od njega neces imati nikakve koristi osim ukoliko ne iskrsne neka velika medicinska usluga. Recimo uzmes deductible od $5.000 i u toj kalendarskoj godini sve sto ti ode na zdravstvene usluge do sume od $5.000 pokrivas sam, a ukoliko "ceh" u toj godini predje $5.000 onda na scenu stupa osiguravajuca kuca (a ti redovno placas mesecnu premiju). Znaci, ako si zdrav, placas sve i svasta, i imas kupljen dusevni mir ("peace of mind") da ako se nesto ne daj Boze dogodi neces "iskrvariti na mrtvo". Ako si bolestan, cak i ako te osiguraju nece pokriti gomilu stvari. Jbg, stvari tako funkcionisu...
Ja kontam da i od tuda ti ljudi bez osiguranja. Proracunaju koliko daju godisnje (daju recimo 5000 ako imaju porodicu). Ako su zdravi, placaju sve sami do te cifre. A sto su matoriji, onda im ovo i vredi ako su bolesniji. Ili uzimaju neki "health savings account". Meni je kao studentu deductible bio samo 350 dolara.

Ovi Ameri konzervativnije struje obicno mrze vladu i sve vezano za vladu. Vole samostalnost. Ja sam cula od nekih da se oni pitaju ne bi placali sebi zdravstveno kad ionako sve moraju da plate. Misle da je to bacanje para. Ja mislim da nije da oni ne mogu da priuste zdravstveno nego mnogi nece.
Reply With Quote