aha! pojasniliste mi puno stvari vezanih za zdravstveno, pogotovo vuxanne i Magelan. super. hvala vam! pomaže to da nam neko naš objasni njihov sistem, ipak vi znate naš način razmišljanja.
ali i dalje mi par stvari nije jasno.
prvo. neko je rekao da ako ste ispod granice siromaštva, znači prihodi manji od $10.890 godišnje za samca, "država" mu plaća medicinske troškove. onda zašto svi pričaju da ako ste siromah u americi neće vam niko pomoći? svi kažu da na ulazu u bolnicu prvo traže sve detaljne podatke o osiguranju i tek onda razmisle da vam pomognu. gledao sam onaj film sa michael moorom Sicko i tamo su govorili da ako neki siromah ili beskućnik uđe u bolnicu i jako je bolestan, krvari ili je upucan ili bilo šta, oni ga pitaju za osiguranje. a oni: ako nemate osiguranje, marš napolje. i osiguranje ga izbaci na ulicu.
i ima milion klipova po netu i sl o ljudima koji su bili bolesni i sami su se kući lečili. npr neki su šili sami svoje rane, neki su npr isčašili rame i sami su vraćali rame na mesto jer su rekli da nemaju ni blizu dovoljno para da idu u bolnicu kod lekara.
sad ko je tu u pravu? jel plaća država siromašnima zdravstvene troškove?
|