@Night Sky - nemoj se puno sekirati i razbijati glavu oko tih stvari jer svakako neces moci mnogo da biras.

Sve zavisi u kojoj firmi dobijes posao i kakvo ona osiguranje daje. Mi smo do sada iamli cini mi se 3 razlicita osiguranja, od prvog koje nismo placali (100 % je placala suprugina firma), pa onda do mog koje smo placali nekih 400 dollara mjesecno za nas dvoje (koje nije bilo uopste lose), pa sad imamo neko koje placamo nekih 200 dollara mjesecno (za nas 3) i kod kojeg je deductible ogroman. Eto sto smo duze u USA sve losije osiguranje imamo.
Nije to toliko crno, dok imas osiguraje i dok nisi bolestan.
Porod za suprugu smo platili nekih $3000 (ovde ukljucujem sve od prvog pregleda, ultrazvuka pa do samog poroda), dok je osiguranje platilo cini mi se nekih 13000. Uslovi u bolnici su fenomenalni. Imas svoju sobu sa dodatnim lezajem na kojem moze suprug da spava, mozes da dodjes u posjetu kad hoces... Ma jednom rijecju super nesto.
@vuxanne - Ovde obrazovanje kosta a ako te rodi samohrana tinejdz majka npr. skoro sigurno je da neces zavrsiti faks i da ces raditi na poslovima gde se trazi samo srednja skola a koji nisu bajni... U takvim situacijama je jako tesko prelaziti iz klase u klasu i uvek budes u nekom mulju...
Vidis jedna od rijetkih stvari koje mi se svidjaju ovde je da ljudi mogu uspjeti ako zele. Nije bitan background uoopste. Recimo moj nadredjeni koji ima 65 godina je jedini koji je u svojoj familiji zavrsio srednju skolu, a poslije i fakultet.
Znam jos dosta ovakvih slucajeva. Pogotovo sto vidim ljude koji imaju po 40+ godina i jos im nije mrsko da idu i uzimaju dodatne casove na community college-ima sto da se doskoluju sto da nesto novo nauce.