View Single Post
Staro 29.03.2012, 14:11
NightSky's Avatar
NightSky NightSky je offline
Stari vuk

Datum prijave: 11.01.2012
YU lokacija: Sarajevo, BiH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik jovke Prikaz poruke
Znam da ovo nije tema ali generalno vazi za sve ex-yu banana drzave. Ne slazem se sa tobom kao neko ko jos zivi u toj Bosni koju si ti hvala bogu napustio. Nisu ti vojnici krivi nego oni koji su ih poslali u tu penziju pred izbore 2010. godine da bi sacuvali socijalni mir. Ljudi samo traze ono sto im je zakonom koji je usvojen odobreno! Oni koji su doneli taj zakon da bi sacuvali socijalni mir a znali su i tada da im nece od cega imati placati penzije su krivi. Ta prekvalifikacija o kojoj govoris i sam znas da je u praksi mrtva. To su obicni kursevi bez garancije za neki posao u ovoj banana drzavi. Sve vise ljudi iskusnih dobrih majstora mi prica price tipa dzaba mi je i zanat i znanje kad nemam kome da prodam svoje znanje i usluge, jer narod nema novca. Ima dosta ljudi koji hoce da rade i znaju neki posao a ne samo da se uvale na budzet ali u drzavi u kojoj narod nema para i naplata posla je nula naravno da ce svi trcati na budzet. Da smo svi slozni kao ti vojnici koji traze samo zakonom zagarantovana prava mozda bi se svijest ljudi i politicara promijenila pa bi ekonomija bila u prvom planu. Ovako ostajemo u nacionalnim torovima do daljnjeg...
Na zalost, u pravu si. Evo i ja sa VSS i ekstra zanimanjem (u drugim državama), arhitekta, ne mogu naći posao već jako dugo, ni u struci ni mimo. U šta da se prekvalifikujem?

Ma znaš šta, Jovke, da hoće izvući i tebe, i mene, i sve nas koji žarko želimo otići sa Balkana iz ove banana državice, pa da za nekih godinu dana ljudski razbijamo glavu koje zdravstveno osiguranje uzeti!

DV 2020
Reply With Quote