Tema: Nova tema e!
View Single Post
Staro 10.04.2012, 09:26
curlika's Avatar
curlika curlika je offline
Stari vuk

Datum prijave: 20.02.2012
US lokacija: Las Vegas, Houston, Chicago
YU lokacija: Sombor-Novi sad, Srbija
Pošalji Skype™ poruku korisniku curlika
Nepromenjeno

Ja nisam (jos) otisao niti sam izvucen, ali citajuci 2 meseca skoro ovaj forum shvatio sam sledece:
"Kompjuterska" zanimanja su trazena i dobro se placaju. Skoro sva ostala zanimanja donose dobre rezultate ako oboje rade. (Ovo pisem o parovima, pojedincima naravno da moze biti bolje i lakse kad se brinu samo o sebi). Ako muz ili zena rade i imaju zaradu recimo 1500$ cisto mesecno, sa tim mogu podmiriti kompletnu ishranu i stanovanje sa dazbinama (i jos da im ostane), dakle od 1 plate mogu ziveti. (sto na nasim prostorima nema sanse). Neka i drugi supruznik toliko zaradi to im je extra Bingo. (Sad necemo pisati o zdrastvenom osiguranju, jer ako ja matori ne razmisljam o tome, ne morate ni vi mladi )
Ja sam konkretno diplomirani muzicar (i tezgaros), pa se nadam da cu vrlo brzo naci tezgu za svirku a kada budem savladao jezik u dobroj meri nadam se da cu se moci ubaciti negde kao teacher. Sa dnevnim poslom teacher-a i nocnom svirkom, vrlo se nadam da cu moci dobro zaraditi...a ako mi se omakne i samo svirka na "mracnim" mestima ili sa bendovima, moze biti i bez teacher-skog posla.
Mislim da bi problem mogao nastati kod onih koji steknu diplomu kod nas pa samo u svojoj struci zele naci posao i onda mesecima apliciraju samo za svoje zanimanje. Pretrazivao sam dosta Craig's list sajt, stanove i posao...i nekako mi se cini da se svega moze naci. Doduse, ko sto rekoh, to je moje misljenje koje sam stekao citajuci forum i upijajuci informacije. Verovatno je stvarnost drugacija ali ako za pocetak ne ocekujes previse i budes skroman, vremenom ces postici sta zelis. Svako ko je otisao da radi i zivi u USA ima svoju pricu koja je zavisna od toga kakvo zanimanje ima. Tvoj posao tj. zanimanje diktira tvoj buduci zivot i perspektivu...naravno, kao i spremnost za ucenjem i napredovanjem.
Reply With Quote