View Single Post
Staro 29.11.2006, 17:41
Mikle Mikle je offline
Drug član

Datum prijave: 04.05.2006
Nepromenjeno

Evo da kazem par reci, posto sam danas uzeo vizu za suprugu i sebe.
Najpre, da zahvalim opet Meelosh-u sto je otvorio ovu temu na blogu i objasnio proceduru, kao i ostalima koji su prosli kroz ovu pricu i davali savete..
Hocu da potvrdim da je procedura koju je Meelosh opisao na pocetku teme 100% ista sa onom kroz koju sam ja prosao. Eventualno, mogu da spomenem da je na pocetku potrebno da se posalje samo jedna slika ( amfast, 5x5, bela pozadina, vise od 50% da bude glava, i da se vide oba uveta), a ne treba ona druga (iz poluprofila) koju su trazili ranije.
Sto se tice slike, iako je u drugom (pozivnom pismu) koje sam dobio iz KCC-a pisalo, da ako ste im vec poslali sliku, nece vam trebati druga u ambasadi, to nije tacno.. ponesite jos jednu sliku na razgovor.. ili dve ako vec niste poslali jednu.. Takodje, da vas ne bi slali da se dodatno slikate (kao sto su moju suprugu), obratite paznju da vam slike budu bas onakve kao sto su oni opisali.. fotografije moje supruge su bile dobrih dimenzija ali je pozadina bila svetlo plava sto oni ne prihvataju.. jer se valjda ne moze lepo skenirati (?!).. u svakom slucaju, ako nesto nije u redu sa fotkama, postoji foto radnja preko puta ambasade gde spremno cekaju da vas oderu za dve fotke..

Ono na sta bih isto upozorio je uverenje iz policije koje je jako bitno i nemojte se pojavljivati bez njega. Iako u pismu iz KCC-a pise da vam treba uverenje iz policije samo iz mesta u kome ste boravili u poslednjih 6 meseci, to nije tacno... devojku koja je bila istog dana kada i ja su vratili jer nije imala uverenje iz bosanske policije, iako ona zivi vise od 2 god. u srbiji..

Eto, toliko za sada..

Pozdrav!