View Single Post
Staro 18.04.2012, 20:43
NightSky's Avatar
NightSky NightSky je offline
Stari vuk

Datum prijave: 11.01.2012
YU lokacija: Sarajevo, BiH
Nepromenjeno

"Ja samo čitam vijesti!", reče dr. Nele Karjlić početkom 90-tih. Ma sve je to ok, ima nas još koji ovdje ćakulamo i liječimo živce do 1. maja samo ja lično ne želim ohrabrivati ljude da se prijavljuju preko agencija, jer je sve jednostavno i džaba.

Vidi, ni ja nisam znala za ovaj forum kad sam se prvi put prijavila na lutriju. Nisam zanala ni za DV lutriju 10 dana prije nego sam nas prvi put prijavila.

A za čitavu priču sam saznala tako što, kad smo razgovarali o varijanti odlaska vani, suprug mi je rekao da mu je nekada davno stigao mail da je dobio green card, ali on tada nije bio zaiteresiran za tu priču. Onda sam ja pitala kako misli da mu je stigao mail da dobiva takvo nešto, kako to USA dijeli zelene karte, a on mi je odgovorio da USA organizuje lutriju i da ne bi bilo loše da to malo istražimo.

I, eto, to su bile moje početne informacije.

Isti dan sam otišla na stranicu ambasade u Sarajevu, našla to o čemu mi je pričao i odmah vidjela upozorenje o prevarama. Pošto je upravo bio otvoren period za prijavu, čim smo se slikali prijavila sam nas prema uputstvima sa zvanične stranice (i znam da sam nas dobro prijavila, jer mi je u maju stigao mail o poništavanju izvlačenja i o novom izvlačenju). Ubrzo nakon toga sam otišla na lokalni "mahalski" forum, na odjel o dijaspori i saznala za ovaj forum.

Ne treba biti "rocket scientist" da se nađu bar osnovne informacije, ako nekoga nešto stvarno zanima, Google je čudo (fala mu ko ga izmisli), a preseljenje na drugi kontinent je prevelika odluka da se u nju srlja zatvorenih očiju.
Za sve ostalo tu je forum! I hvala Srđeviću koji ga pokrenu i svima koji ostaviše neprocjenjivo vrijedne informacije!

P.S.
Neću više kvariti temu, evo šutim

DV 2020

Last edited by NightSky; 18.04.2012 at 20:55.
Reply With Quote