View Single Post
Staro 01.05.2012, 15:04
vuxanne vuxanne je offline
Amer

Datum prijave: 13.10.2009
YU lokacija: Bilo kuda kiki svuda
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik jovke Prikaz poruke
Glupost je sto se stvara utisak na ovoj temi da je moguce otici u USA samo ako se ima mnogo novca, brat ili sestra tamo, fakultetski obrazovan, dobro znanje jezika i obezbijedjen posao. Naravno da treba biti oprezan i dobro isplanirati sta i kako ali na toliki nivo dizati potrebne kvalifikacije za odlazak je teska glupost.
Evo jedan primjer. Raspadom bivse drzave upoznao sam mnoge ljude koji su usled ratnih desavanja promijenili mjesto boravka. Mnogi imaju neke rodbine koja je otisla u Ameriku. Mnogi od tih ljudi su zivjeli u brdskim krajevim Bosne ili Hrvatske gdje su se bavili stocarstvom, pravljenjem sira, prsute. Zar mislite da su ti ljudi imali 20 hiljada dolara u dzepu, ekstra znanje jezika i razne fakultete ili internet kad su otisli?! Naravno da nisu, a opet su se svi snasli i niko se ne vraca. Ljudi moji pa ne idemo mi svi sa istom osnovom tamo, niti sa istim ocekivanjima. Svako ima svoj motiv i svoja ocekivanja. Neko ce se zadovoljiti sa vise neko sa manje uspjeha i mogucnosti tamo. Ne plasite ljude pricama o nemogucoj misiji.
Ajmo ajmo jos malo, nekoliko sati i stizu vize...
Sve to stoji. Ali mozda nisu vodili male bebe sa sobom. To ja pokusavam da kazem. Bez dece i sa decom - nebo i zemlja.
Reply With Quote