Nemamo ni mi GC

i usli smo na turisticku i I-94 smo dobili na 6 mjeseci.Stvarno nije problem uci i naci stan,problemi nastaju kad pocnes da trazis posao jer nemas SSN.Znaci,ne mozes raditi legalno.Jedini nacin da dobijes radnu vizu i SSN je pismo o zaposljavanju koje je tesko dobiti iz meni nejasnih razloga,mada sama procedura nije uopste komplikovana.Da postanem ilegalac nakon isteka I-94 mi ne pada na pamet.
U nekom od prethodnih postova neko je naveo da slabo zna jezik i da moze jedino ovdje da pocne kao neki cistac.I to je posten posao i placen vise nego fakultetski obrazovana osoba u Srbiji.Ja sam magistrirala na Univerzitetu u Beogradu i engleski govorim perfektno,a ovdje sam dosla sa idejom da se izborim i zaista ne ocekujem previse i spremna sam da radim kao server ili slicno za pocetak dok ne pronadjem nacin da udjem u ustanovu gdje zaposljavaju ljude sa mojoj skolskom spremom.Svjesna sam da ovdje ne cekaju samo mene...Vjerovatno bi mi bilo lakse da imam nekog ovdje da me preporuci ili uputi,ali,na zalost,nemam i muz i ja moramo sve sami...